HONNE

Pirmosios rudens savaitės proga jusdami atsliūkinančių melancholiškų dienų grėsmę įsikimbame abiem rankomis į paskutinius mylimiausio sezono atgarsius ir pristatome labai puikų Jos Didenybės Vasaros foną – grupę „Honne“.

Bilietai į jų koncertus Londone ir Paryžiuje išparduoti visiškai, o kūrinys „The Night“ „Soundcloud“ paskyroje perklausytas daugiau nei 2 milijonus kartų – metas Andy Clutterbuck bei James Hatch duetą iš Jungtinės Karalystės pamilti ir mūsų skaitytojams.

Tamsokos, kartais melancholiškos elektronikos, soul‘iško vokalo, synth garsų ir R&B ritmo atgarsių mišinys kiek primena Chet Faker ar James Blake,  tačiau vyrukai palyginimus vertina atsargiai. „Mums patinka šie atlikėjai, tačiau tam tikrus elementus pasiskolinam, kad sukurtume visiškai naują garsą, su niekuo nepalyginimą skambesį“ – prisipažįsta James.

Beje, paklausti apie grupės pavadinimo reikšmę, vyrukai nurodo, kad pavadinimas kilo nuo japoniško posakio, kuris reiškia tikrus jausmus. Tokius, kuriais daliniesi tik su pačiais artimiausiais žmonėmis.

Prieš sukuriant bendrą projektą „Honne“, kuris skaičiuoja beveik dvejus metus, Andy dirbo muzikos technikos mokytoju mokykloje, o James mokė vaikus groti gitara. Tiesa, susitiko jiedu dar universitete ir ėmėsi drauge muzikuoti kone iškart – „beveik pirmąją pažinties dieną“, – su šypsena prisimena vyrukai.

Kol išsigrynino dabartinis „Honne“ skambesys ir veidas, duetui teko įrašyti daug eksperimentinių dainų. „Kai tik abu atradome, kaip norime skambėti, įkritome į muziką visiškai. Metėm buvusius darbus ir ėmėm skirti tam visą savo dėmesį ir laiką. Tai labai nepatinka mūsų merginoms“ – juokiasi Andy ir James.

Šiai dienai jų „Soundcloud“ paskyroje galite rasti 2 EP: „Baby Please“ bei „The Night“. Naujausias EP „Over Lover“ pasirodė ką tik – rugsėjo 2-ąją, o pilną debiutinį albumą kolektyvas planuoja pavasarį. „Turime tiek daug dainų, nežinom, kaip į įrašą sutalpinti tik 10 ar 12“, – maloniais rūpesčiais dalinasi „Honne“.

ManoMUZIKA.lt įsirašo „Honne“ būsimą debiutą į „jokiu būdu nepraleisti pro ausis“ sąrašą.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *