manoMUZIKA.lt rekomenduoja: naujausi Beirut, Stereophonics ir Kwabs albumai

Albumai

Savaitės albumai

Įsibegėjanti trečioji rudens savaitė pažėrė daug gerų muzikinių naujienų. Po tingios vasaros atsigavusios leidybinės kompanijos rudeniui nusiteikusiems muzikos mylėtojams šią savaitę pažėrė nemažai įdomių ir dėmesio vertų naujienų. Šįkart manoMUZIKA dalijasi trijų, mūsų manymu, ypatingai svarbių šiems metams albumų perklausa.

1. Stereophonics – Keep The Village Alive

Po dvejų metų pertraukos Velso rokeriai „Stereophonics” grįžta su nauju albumu, kuris, jau dabar aišku, yra vienas realiausių pretendenų debiutuoti UK TOP 40 viršūnėje.  Devintas studijinis Kelly Jones ir kompanijos įrašas ypatingai nustebinti neturėtų – nuoseklus grupės darbas išlaiko tą pačią muzikinę liniją, todėl grupės gerbėjai turės galimybę mėgautis įprastu skambesiu, K. Jones vokalo gebėjimais ir melodingomis dainomis.

Beje, „Keep The Village Alive” – tai pirmasis iš dviejų naujų „Stereophonics” įrašų (kada pasirodys antrasis kol kas neskelbiama – L.Z.). Šiame diske, kaip ir 2013 metų albume „Graffitti On The Train” grupės gerbėjai turės progą išgirsti ir James Morrisono vokalą.

2. Kwabs – Love + War

Praėjusiais metais hito „Walk” dėka išgarsėjęs Kwabena Sarkodee Adjepongas, daugiau kaip metus tampė likimą už ūsų, kol galiausiai sukūrė vientisą, išbaigtą ir melomanų itin laukiamą debiutinį albumą „Love + War”. Elektroninę Soul ir R&B muziką dainuojantis britas trejus metus dainavo Nacionalinio jaunimo džiazo orkestre, kuris ir padėjo tvirtus pamatus būsimai Kwabs karjerai.

Debiutinį Kwabs diską manoMUZIKA yra ne kartą įvardijusi kaip vieną laukiamiausių 2015 metų įrašą.

 

3. Beirut – No No No

Indie folk, baroque pop, folkotronikos ir dar visos galybės stilių mišinys – amerikiečio Zacho Condono kolektyvas „Beirut” – ypatingai gardus kąsnelis mėgstantiems išskirtinę muziką. Per 9 metus išleidę viso labo 3 albumus, šią savaitę, praėjus 4 metams po paskutinio įrašo „The Rip Tide” pasirodymo, grupė į parduotuvių lentynas pristato ketvirtąjį. Tai, kad kolektyvą po savo sparnu globoja leiblas „4AD” (leidžiantis tokias grupes, kaip „Bon Iver” ir „The National„) taip pat pasako labai daug. Turbūt nereikia vadintis dideliu pranašu sakant, kad „Beirut” albumas „No No No” neabejotinai taps vienu pagrindiniu žaidėju metų pabaigoje kovojant dėl geriausio metų albumo titulo indie portaluose.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *