Naujienos iš Radiohead: įsteigta nauja įmonė ir spekuliacijos apie naują albumą

Radiohead2

Grupė Radiohead

Panašu, kad kalbos apie „Radiohead” naują albumą įgauna formą. Paaiškėjo, kad grupė, dar praėjusių metų spalio mėnesį įsteigė naują įmonę „Dawn Chorus LLP„. Iš vienos pusės, tai neturėtų sakyti nieko ypatingo, tačiau hito „Creep” autorių gerbėjai turėtų žinoti grupės istorinius žingsnius, kuriuos jau galima vadinti tendencija. Taigi, kodėl į tai dėmesį atkreipė manoMUZIKA, o kartu ir viso pasaulio muzikos žiniasklaida? Ogi todėl, kad panašių žingsnių britai ėmėsi ir prieš ankstesnių albumų pasirodymą.

2007-ųjų „Radiohead” albumą „In Rainbow” išleido kompanija „Xurbia Xendless Ltd” – įmonė, kurią tų pačių metų liepą įsteigė grupės nariai. Panaši situacija nutiko ir su kolektyvo plokštele „The King Of Limbs” – 2010- ųjų metų gruodį Thomui Yorke’ui ir draugams įsteigus įmonę „Ticker Tape Ltd.„, būtent ji išleido minėtą diską. Taigi, atsižvelgus į šiuos faktus, išvada yra akivaizdi ir neišvengiama: netrukus  turėtų pasirodyti naujas „Radiohead” albumas.

Pernai apie galimą grupės naujo disko pasirodymą sklandė įvairių gandų. Dar rugsėji grupės nariai Jonny Greenwoodas ir Philip Selway viename iš interviu minėjo, kad „Radiohead” ketina pradėti dirbti prie naujos muzikos, tačiau nieko konkretesnio taip ir nepaaiškėjo. Spalio mėnesį Greenwoodas pareiškė, kad albumas praktiškai baigtas, tačiau jame yra velniškai daug trūkumu, todėl britai ketina nuosekliai bandyti juos eliminuoti.

Spėjama, kad simbolius ir paslaptingumą mėgstantys „Radiohead” kompanijos „Dawn Chorus LLP” pavadinimą pasirinko taip pat ne be priežasties. Frazė „Dawn Chorus” anglų kalboje turi simbolinę prasmę – tai paukščių rytinis čiulbėjimas, bylojantis apie dienos pradžią (ir dažniausiai siejamas su pavasariu). Beje, viename iš savo interviu 2009 metais, „Radiohead” lyderis Thomas Yorke minėjo pradėjęs dirbti prie naujos dainos, kuri vadinasi „Dawn Choru”.

Taigi, simbolikos tiek grupės kūryboje, tiek ir viešųjų ryšių žingsniuose tikrai yra daug. Dabar belieka tikėtis, kad naujos įmonės įsteigimas pratęs tendenciją ir jau netrukus viso pasaulio melomanai galės džiaugtis nauju „Radiohead” disku.

manoMUZIKA primena, kad 8 albumus išleidęs kolektyvas paskutinį savo studijinį darbą – albumą „The King Of Limbs” – pasauliui pristatė dar 2011 metais.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *