Išsiskyrė grupė Eagles

Eagles

Eagles

Pasaulis neteko dar vienos grupės, kuri gali puikuotis vienos geriausiai savo albumus parduodančio kolektyvo statusu. Apie savo išsiskyrimą paskelbė hito „Hotel California” kūrėjai – grupė „The Eagles“ . Sausio mėnesį anapilin iškeliavus grupės lyderiui Glennui Frey’ui, jo kolega Don Henley pranešė, kad kolektyvas galutinai nutraukia savo veiklą.

„Tai buvo mūsų pasakos pabaiga. „Eagles” daugiau nebekoncertuos kartu”, – interviu BBC sakė D. Henley.

„The Eagles“ buvo sukurta dar 1971 metais. Grupę, drauge su Don Henley, Bernie Leadon, and Randy Meisneriu G. Frey’us subūrė Los Andžele. Per aktyvius muzikinius 20 metų („The Eagles“ nuo 1980 iki 1994 metų buvo nutraukę muzikinę veiklą) kolektyvas susišlavė galybę apdovanojimų, tarp kurių – 6 Grammy ir 5 American Music Awards statulėlės. Net 6 grupės diskai pasiekė perkamiausių albumų sąrašo viršūnę, o dvi plokštelės („Their Greatest Hits (1971–1975)“ ir „Hotel California„) pateko į geriausiai parduodamų visų laikų JAV albumų sąrašo dvidešimtuką.

Grupė „The Eagles“ iki šiol yra vienas daugiausiai albumų pardavusių kolektyvų visame pasaulyje. Jų parduotų albumų skaičius jau dabar siekia daugiau kaip 150 milijonų, o plokštelė „Their Greatest Hits (1971–1975)“ pripažinta geriausiai parduodamu XX amžiausa albumu Jungtinėse Amerikos Valstijose. „The Eagles“ taip pat patenka į geriausiai savo muzika parduodančių grupių  pasaulyje penketuką ir yra labiausiai „perkamas“ JAV kolektyvas visame pasaulyje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *