manoPERKLAUSA: 3 šią savaitę išleisti albumai, kuriuos privaloma išgirsti

Pirma paskutinio pavasario mėnesio savaitė pažėrė nuostabių muzikinių naujienų – albumų, kurių  ilgai laukėme ir kuriuos patyliukais rašėmės į šių metų „būtinųjų perklausyti” sąrašus. Ruošiantis savaitgaliui ir ieškantiems gero muzikinio fono, manoMUZIKA turi 3 šią savaitę išleistų albumų rekomendacijas. Tačiau apie visas jas (žinoma, su jų perklausa spotify) – iš eilės.

1. Anohni – Hopelessness

Jeigu dar neįsiminėte Anohni vardo – turėkite mintyje, kad jį girdėsite vis dažniau. Šis žmogus – tai „Antony and the Johnsons” siela Antony Hegarty, kuris pasikeitęs lytį ne tik oficialiai nutraukė savo pirmojo projekto veiklą, bet ir pasikeitė savo vardą į Anohni. Dabar Anohni kuria kiek griežtesnę, mažiau liūdesio bet daugiau elektronikos savyje turinčią muziką. 4 albumus su „Antony and the Johnsons” išleidęs muzikantas, dabar debiutuoja ir su labai lauktu Anohni įrašu. Kad tai – vienas įdomiausių gegužės įrašų, net nekyla abejonių, todėl melomanams šis diskas perklausų sąraše turėtų būti įrašytas su „A Must” prierašu.

 

2. Ry X – Dawn

Debiutinio Ry Cumingo albumo manoMUZIKA laukia nuo pat 2012 metų – akimirkos, kai apie Ry X sužinojome iš dainos „Howling”. 4 metai nuoseklaus, intensyvaus ir labai kruopštaus darbo, kasmet apie save primenant keliais lyriškais kūriniais taip ištampė muzikos mylėtojų nervus, kad pernai buvo pasigirdusios kalbos, esą šis australas taip niekada debiutinio albumo ir neišleis. Pesimistai klydo, o Ry X gerbėjai, kurių per pastaruosius kelerius metus jis subūrė šimtus tūkstančių, pagaliau gali triumfuoti. Lyrikams, mėgstantiems „Bon Iver” ar James Vincent McMorrow, „Dawn” – dar vienas nuostabus fonas svajonėms ar lyrinėms mintims. Tikrai nenustebtume, jeigu šis albumas metų pabaigoje sėkmingai įsiveržtų į geriausiųjų sąrašus. Lyrinis subtilumas ir liūdnasis polėkis, dominuojantis albume,  turėtų būti itin paklausus rudens viduryje, kai ištroškę vasaros saulės ir depresuoti pradedantys šiauriečiai lauks šiltos, sentimentalios ir labai melodingos muzikos.

 

3. James Blake – The Colour in Anything

Apie britų elektroninės muzikos talento James Blake kūrybą, polėkį ir idėjas galėtume kalbėti be sustojimo tris dienas. Tačiau šįkart užtenka pasakyti tiek, kad naujas (jau trečiasis!) kūrėjo albumas – jau internete. Diske „The Colour in Anything” rasite kūrinį su „Bon Iver” siela Justinu Vernonu, kurdamas šią plokštelę Blake’as spėjo dirbti ir su Beyonce. Žodžiu, produktyvumo šiam jaunuoliui tikrai netrūksta. Ar jo muzikinis produktyvumas ir vėl bus pamiltas muzikos mylėtojų? Bent jau mes manome, kad abejonių tam nė negali būti. Labai įdomu ir tai, ar „The Colour in Anything” vėl taps pretendentu laimėti prestižinį „Mercury” apdovanojimą. Jei taip nutiks, galėsime drąsiai sakyti, jog James Blake’as atrado sėkmingos muzikos kūrimo receptą.

Komentaras apie “manoPERKLAUSA: 3 šią savaitę išleisti albumai, kuriuos privaloma išgirsti

  1. Gintarė says:

    Pala, ryt bus ir Radiohead tai jau jaučiu, kad reiks pridėt į šį sąrašą 🙂

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *