Paskelbtos klausomiausios Spotify dainos

The logo of the music streaming service Spotify in Berlin, Germany, 25 February 2014. Photo: Britta Pedersen

Spotify

Vakar muzikos transliavimo platforma „Spotify” paskelbė klausiomiausias visų laikų dainas.  Pasirodo, čia atsirado naujas lyderis…

Klausiomiausiu „Spotify” kūriniu tapo Drake, WizKid ir Kyla bendras darbas „One Dance”. Nuo šių metų balandžio mėnesio (būtent pavasarį įvyko oficiali kūrinio premjera) ši daina buvo perklausyta net 880 milijonų kartų!

„One Dance” sąraše aplenkė nuo 2015 metų pirmavusį „Major Lazer” darbą „Lean On”.

Viena iš priežasčių, kodėl „One Dance” yra populiariausiųjų sąrašo viršūnėje gali būti ta, kad hitas ilgą laiką neturėjo vaizdo klipo. Taigi, žmonės, užuot ėję į Youtube, iki pat rudens kūrinio perklausai kur kas mieliau rinkosi tokias muzikos transliacijos platformas kaip „Spotify” ar „Deezer”. Ši daina taip pat yra ir sparčiausiai 100 milijonų perklausų riba peržengusi kompozicija. Balandį išleistas kūrinys daugiau kaip 100 milijonų kartų perklausytas buvo jau vasaros pradžioje.

Kol „Major Lazer” gali būti vadinama dažniausiai klausoma grupe, Drake išlieka klausiomiausias planetos atlikėjas, už savo nugaros palikęs tokius šiuo metu itin populiarius vardus kaip Ben Howard ar Justin Bieber.

Beje, „One Drake” kol kas yra absoliutus šių metų UK TOP 40 lyderis. Antrą savaitę pasiekęs topo viršūnę čia kūrinys išsilaikė net 15 savaičių. Ši daina, kartu su legendiniu grupės „Wet Wet Wet” kūriniu „Love Is All Around” užima antrą vietą ilgiausiai pirmoje vietoje išsilaikiusių singlų sąraše. Šiuos du kūrinius lenkia tik 16 savaičių topo viršūnėje išsilaikęs Bryano Adamso darbas „Everything I Do (I Do It For You)”.

Visas populiariausiųjų „Spotify” dainų dešimtukas – apačioje.

1 ONE DANCE DRAKE FT WIZKID & KYLA
2 LEAN ON MAJOR LAZER FT DJ SNAKE & MØ
3 SORRY JUSTIN BIEBER
4 THINKING OUT LOUD ED SHEERAN
5 LOVE YOURSELF JUSTIN BIEBER
6 WHAT DO YOU MEAN? JUSTIN BIEBER
7 CHEERLEADER (FELIX JAEHN REMIX RADIO EDIT) OMI
8 I TOOK A PILL IN IBIZA (SEEB REMIX) MIKE POSNER
9 UPTOWN FUNK MARK RONSON FT BRUNO MARS
10 CAN’T FEEL MY FACE THE WEEKND

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *