Į didžiąją sceną sugrįžta R.E.M. lyderis Micheal Stipe

Michael Stipe (R.E.M.)

Michael Stipe (R.E.M.)

Prieš 5 metus išsiskyrusios grupės „R.E.M.” lyderis Michaelas Stipe’as pasirengęs sugrįžti į didžiąją sceną. Apie tai prieš porą dienų atlikėjas pareiškė savo išskirtiname interviu leidiniui „The New York Times”.

„Nesu visiškai pasirengęs grįžti į pop žvaigždyną…. Tačiau noriu vėl dirbti muzikos srityje”, – interviu sakė M. Stipe’as.

Muzikantas pabrėžė, kad šį sprendimą jam pasufleravo veikla, kuria jis užsiėmė pastaruoju metu. „R.E.M” lyderis grojo koncertuose, skirtuose savo bičiulio Davido Bowie atminimui, surengė įsimintiną pasirodymą su „Pixies” ir „Flaming Lips”, atliko nuostabų David Bowie dainos „The Man Who Sold The World” koverį (jį galite išgirsti apačioje).

„The New York Times” praneša, kad pirmoji veikla, kurios imsis M. Stipe’as – darbas su electroclash grupe „Fischerspooner”. Muzikantas prodiusuos Niujorko dueto albumą, kuris pasirodys po 8 metų pertraukos. Paskutinis grupės darbas „Entertainment” muzikos parduotuves pasiekė dar 2009 metais.

Šie M. Stipe’o pareiškimai viešojoje ervdėje pasirodė legendinio „R.E.M” albumo „Out Of Time” 25-mečio išvakarėse. Ketvirčio amžiaus sukaktį nuo kultinio 1991-ųjų metų įrašo, kuriame grupės gerbėjai galėjo rasti tokius kolektyvo hitus kaip „Loosing My Religion” ir „Shiny Happy People”, amerikiečiai minės poryt.

manoMUZIKA primena, kad 1980-aisiais susikūrusi grupė „R.E.M” apie savo išsiskyrimą paskelbė 2011 metais. Išleidę 15 studijinių „R.E.M” tapo vienu populiariausių kolektyvų visame pasaulyje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *