Joey Dosik


joey-dosik

Joey Dosik (nuotr. iš oficialios atlikėjo socialinio tinklo paskyros)

Jeigu old-school‘inio soul’o skambesių keliama nostalgija Jums nesvetima, o tokių atlikėjų kaip Leon Bridges ar Jamie Lidell muzika džiugina Jūsų sielas taip, kaip džiugina ir mūsiškes, šis šviežias atradimas – tikrai Jums.

Amerikietis Joey Dosik – nepaprastai gražios soul muzikos kūrėjas ir atlikėjas, puikus pianistas ir prodiuseris. Savo debiutinį EP „Where Do They Come From?“ jis išleido dar 2012 m., tačiau mūsų akis, ausis ir širdis Joey užkariavo tik šiais metais, kai pasirodė naujasis atlikėjo EP „Game Winner”. Ir ne tik mūsų. Joey kūrybą melomanai iš viso pasaulio  skambiai vadina soul muzikos renesansu.

Didelės aistros sportui (ypatingai krepšiniui) neslepiantis atlikėjas naująjį EP sukūrė gulėdamas ligoninėje, po to, kai krepšinio aikštelėje patyrė rimtą kelio traumą ir buvo priverstas metams pristabdyti savo muzikinius planus. Tačiau stumdamas dienas ligoninės palatoje ir stebėdamas NBA varžybas jis ėmė…ir pradėjo kurti.

Tad nieko keisto, kad titulinė įrašo daina „Game Winner” – tai odė atlikėjo mylimai sporto šakai – krepšiniui, kuris, beje, simboliškai puošia ir įrašo viršelį.

„Game Winner”- tai  instrumentalumo, švelnaus vokalo bei jau klasikiniais tapusių soul’o garsų kupinas įrašas, kurį tikrai labai stipriai rekomenduojame išgirsti (visą įrašą galite perklausyti čia).

O pabaigai dalinamės džiugia žinia – šiuo metu Joey įrašinėja ir pirmąjį savo albumą „Inside Voice”, kuris pasirodys jau kitais metais.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *