Nauja manoMUZIKOS rubrika prikels praeityje garsias Lietuvos grupes

cassette-tape-rewind

Kasetė ir pieštukas

Šeštus metus gyvuojantis portalas manoMUZIKA.lt savo skaitytojams pristato naują rubriką manoKARTA.

Jau šią savaitę startuosiančios rubrikos tikslas – „prikelti” muzikos kolektyvus, kurie buvo svarbūs Lietuvos populiariojoje kultūroje jos kūrimosi pradžioje. Didžiausią dėmesį manoMUZIKOS kūrėjai skirs paskutiniam dvidešimto amžiaus dešimtmečiui ir pirmiesiems šio tūkstantmečio metams.

Per metus laiko portalo autoriai melomanams reguliariai pateiks išskirtinius straipsnius ir interviu su tomis grupėmis, kurios paliko ryškų pėdsaką, bet jau nugrimzdo į istorijos puslapius.

„Tai bus didžiulis straipsnių ir interviu ciklas, skirtas laikams, kai „BRAVO” ir „Radiocentro” apdovanojimai buvo didžiausi metų įvykiai, o savaitgalio topai, transliuojami radijo stočių „M1” ir „Radiocentras” eterio bangomis, buvo svarbiau nei pamokos mokykloje. Tai rubrika, skirta tiems laikams, kai kasetė ir pieštukas buvo neatsiejami daiktai, o ginčai, kas geriau – „SEL” ar „FOJE” dažnai peraugdavo į rimtus konfliktus”, – sakė manoMUZIKA.lt autoriai.

manoKARTOS interviu ciklą pradės išskirtinis didžiulis pokalbis su kultiniu Lietuvos šokių muzikos kolektyvu „EXEM”. Itin nuoširdžiame pokalbyje su grupę sukūrusiais Matu Petrikiu ir Mindaugu Kazakevičiumi – Kryžiumi pirmojo šokių muzikos kolektyvo gerbėjai galės grįžti į XX a. paskutinio dešimtmečio pradžią, išgirsti grupės narių prisiminimus ir sužinoti, ką apie save pačius – tuomet vos dvidešimtmetį perkopusius avantiuristus – mano šiandieniniai į penktąją dešimtmetį įžengę „EXEMAI”.

Taigi, mieli bičiuliai, pasiruoškite sentimentų pliūpsniui ir lašeliui jaudulio. Nes manoKARTOJE sugrįšite į tą dešimtmetį, be kurio šiandien būtų sunku įsivaizduoti Lietuvos pop kultūrą.

Prisiminkite LTDuką, žurnalą „Ausis”, eiles prie bilietų į SEL ir FOJE koncertus, Radiocentro apdovanojimus Sporto rūmuose, Paramos koncertų ciklą ir kitas sentimentalias gėrybes, ir pasimėgaukite.

Tikimės, kad taip, kaip šią rubriką pamilome mes, pamilsite ir Jūs.

Tegyvuoja muzika!

Gero skaitymo;)

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *