Jazz Miniatures išleido naują albumą

Yra nemažai Lietuvos muzikos scenos atlikėjų, kuriuos manoMUZIKA labai myli. Kai kuriems iš jų savo meilę deklaruojame viešai. Viena iš tokių didžiųjų mūsų meilių- grupių „Empti” bei „Pieno Lazeriai” siela Giedrė Kilčiauskienė, kurios dienų dienas galėtume klausytis ir klausytis…. Todėl kiekviena žinutė iš jos stovyklos – tai labai skanus muzikinis desertas, kuriuo užkandžiaujame su nerealiu pasimėgavimu.

Šiandiena – ne išimtis. Giedrė, drauge su  Andrejumi Polevikovu, Dariumi Rudžiu ir Vyču Nivinsku, sukūrę nuostabų projektą  „Jazz miniatures“ pristato savo naują albumą „VII“.

Gruodžio 14 dieną gimęs įrašas yra jau antrasis kvarteto albumas. Pirmąją plokštelę „Jazz Miniatures“ grupė išleido dar 2013 metais, tad drąsiai galime teigti, kad tris metus trukęs sugrįžimas  – tai daugiau nei džiugi žinia visiems tokio žanro muzikos mylėtojams.

„Kartais įkvėpimas aplanko netikėtai, o kartais reikia jį pasikviesti. Pastarąjį variantą pasirinkome prieš daugiau nei metus, kai atvykome į Birštono „Kurhauzo“ salę kurti muzikos. Vėliau dainos brendo, vyko pataisymai, dailinimai, tikrinome publikos reakciją koncertuose į džiazą lietuvių kalba. Įrašai vyko ypatingoje erdvėje šalia Trakų – „InTegra House“ studijoje. Albumo muzika yra kolektyvinis kvarteto narių darbas, vienam inicijuojant, o kitiems papildant ir tobulinant idėjas. Dainų tekstai – dabartinio laikmečio veidrodis ir šį kartą jie neužkels klausytojo ant svajonių debesies. Tiesiog dabar taip yra. Esame ant žemės ir nenorime apsimesti, jog nieko negirdim, nieko nematom ir nieko nesakom. Šiame albume muzika apie tiesą, apie dieną, paleistą vėjais, apie draugus, šeimą, šunis, vyną, karą,  orų prognozes, apie tai kaip kartais žmonės krenta į akis, o vėliau krenta akyse”, – pasakoja kvartetas.

Grupės teigimu, ypatingos numerologinės mistikos įrašo pavadinime ieškoti nereikia, albumą „VII“ tiesiog sudaro 7 dainos. Vieną iš jų – „Nepagautas – ne vagis” kviečiame išgirsti jau dabar. Perklausę ją supratome, kad tai daina, kuri nesibaigia net jai pasibaigus. Rekomenduojame!

giedre

Nuotr. Manto Gudzinavičiaus – HeadShooter

 

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *