manoMUZIKA švenčia 6-ąjį gimtadienį!

manoMUZIKA

manoMUZIKOS komanda (kelių žmonių nuotraukoje trūksta)

Per 6 metus – beveik 8700 įrašų. Išvertus į lietuvių kalbą gautume 1450 įrašų per metus. Beveik po 4 kasdien. Atmeskime savaitgalius – gausime dar daugiau. Tokia tad šiandien yra manoMUZIKA – portalas, gimęs, augęs, gyvenęs ir vis dar egzistuojantis gražia meilės muzikai idėja.

Paprastai manoMUZIKOS gimtadienio išvakarėse pasineriame į nedidelę kalendorinę refleksiją. Tai būdavo savotiškas žvilgsnis į pastaruosius metus, lengvas apibendrinimas to, kas nuveikta, idėjinis įkvėpimas ateičiai ir tam tikras lūkesčių sudėliojimas. Visgi šįkart tradicijas reikia laužyti, mat verkšlenti nesinori, statistiškai sisteminti neverta, o idėjinė manoMUZIKOS pozicija buvo dėstoma praktiškai penkis gimtadienius iš eilės. Ir visada – tą pačią vasario 4- ąją. Dieną, kuri mums yra velniškai svarbi, brangi ir neįkainojama. Nes būtent tada viskas ir prasidėjo…

Tačiau šeštasis mM gimtadienis šįkart bus ramus. Paprastai tokio amžiaus sulaukę vaikai turi vieną gyvenimo tikslą – greičiau patekti į pirmą klasę ir pradėti didįjį gyvenimą ilgu ir nuosekliu išsimokslinimo, rimtumo ar karjeros keliu. Naivuoliai… Jauni, nepatyrę ir dar mažai gyvenimo matę piliečiai tiesiog pernelyg skuba gyventi. Mes to nedarysime. Šįkart sustosime ir be jokių didesnių lūkesčių apibendrinsime tai, kas esame, ką veikiame ir, kas svarbiausia, kodėl egzistuojame.

manoMUZIKA niekada nebuvo klikų (click) kalvė. Ir tai yra ko gero pats didžiausias mūsų iššūkis sau, muzikai ir tiems, kurie ją myli. Gaudydami muzikinį paukštį niekada negalvojome apie aukštį, į kurį jis turėtų pakilti. Mums visada buvo svarbi muzikinio paukščio galimybė išskleisti sparnus ir skristi. Kilti. Veikti. Patirti. Ir atrasti. Jeigu muzikinis paukštis pasiekdavo daug namų, mes būdavome laimingi. Tačiau niekada nesodindavome muzikinio paukščio į narvą ir nesuteikdavome arenos jo treniruotei. Tik paleidę manoMUZIKĄ į gyvenimą savo muzikiniam paukščiui pasakėme vieną paprastą žinią: mums nesvarbu, kokiame aukštyje tu skrisi, svarbiausia – aplankyk visus namus, kurių langai bus atviri. Taip jis ir darė. Ir daro. Ir darys.  Niekada nežaidėme antraštėmis, nekūrėme intrigų, nepataikavome, neapgaudinėjome ir nekonkuravome. Ir tai – vienas svarbiausių niuansų, dėl kurių manoMUZIKOS kolektyvo nariai visada sutarė. Buvome atviri tiems, kuriuos mylime ir tiems, kuriems reikėdavo pagalbos. Žinoma, užvėrėme savo vartus ir užkabinome didžiulę spyną tiems, kurie žaidė nesąžiningai ir manoMUZIKA bandydavo naudotis savo komunikacinių spragų lopymui ar (ne)pardavimų užkamšymui. Laimei, pastarųjų buvo gerokai mažiau nei pirmųjų, todėl drąsiai galime teigti, kad per 6 metus manoMUZIKA susirado daug draugų, partnerių ir patikimų bičiulių.

manoMUZIKA niekada nebuvo olimpas. Mes neturėjome tikslo varžytis, atsirasti populiarių žiniasklaidos kanalų sąrašuose, kotiruotis reklamų rinkoje ir galvoti apie bendros sąmatos kūrimą. Tikiuosi, kad dabar bent jau keli reklamos užsakovai, kurie kreipėsi tiesiogiai, siūlydami nišiniam portalui net ir protu sunkiai suvokiamą metinį kontraktą, suprato mūsų poziciją. Daktariška dešra, neatsakingas skolinimasis ar greitieji kreditai, Lietuvos Laisvei ir demokratijai prieštaraujantys projektai ir kiti panašūs reikalai – neatitinka nei mūsų vizijos, nei mūsų pačių susikurtos misijos, nei, svarbiausia, mūsų pagrindinės idėjos. manoMUZIKA – neparduodama ir nenuperkama. Už jokius pinigus. Vienintelis mūsų tikslas – atrasti, padėti pažinti, pasidalinti ir (kartais) būti pirmiems. Norėjome (ir vis dar norime) įgyti jūsų pasitikėjimą. Tačiau tai – ne paikas ar pikdžiugiškas noras. Tiesiog norime, kad manoMUZIKOJE jūs rastumėte tai, kas muzikoje yra tikra, gražu, skambu, įdomu ir verta dėmesio.

manoMUZIKA visada norėjo būti draugu. Tuo, kuris parodo, padeda atrasti, nukreipia ar supažindina. Tuo, kuriuo galima pasitikėti, dėl kurio rekomendacijų visada ramu ir su kuriuo bendraujant visada atsiras temų. Būtent todėl pas mus atsiranda ir koncertų recenzijos, ir interviu su užsienio atlikėjais (kuriuos gauti, patikėkite, tikrai nėra paprasta), ir pastaruoju metu itin populiari ir Jūsų mėgstama rubrika manoKARTA.

Į manoMUZIKĄ mes norime sudėti viską. Ir Damien Rice’o “Cold Water”, ir “M83” “Lower Your Eyelids To Die With A Sun”, ir Kazimiero Likšos  “Per Pusę”, ir “Honne” “Woman”, ir visas kitas muzikines gėrybes. Visada siekėme, kad tai atrastumėte ČIA. Visada norėjome, kad su jais susipažintumėte pas mus.

Ir taip grįžtu prie pirmo teiginio, kad manoMUZIKA nėra klikų besivaikantis portalas. Tikrai taip nėra. Tačiau manoMUZIKAI labai svarbu “laikai” (like’ai). Tik šįkart – ne tie, kuriuos dedate facebooke ar popieriuje (nors pirmieji, prisipažinsime, taip pat yra labai smagūs). Šįkart kalba sukasi apie laikus širdy. Toje, kurioje visada plaka ne tik ritmas, bet ir fonas. Ne tik vokalas, bet ir idėja. Toje, kurioje gyvena, ilsisi ir mėgaujasi muzika…

Taigi, viskas čia dėl tos tikros muzikos.

Na o apibendrinant šeštuosius mūsų metus ir senam kompaktų grotuvui sukant gimtadienio dainą, tiesiog primename, kad tai, ką Jūs skaitote kasdien atsivertę manoMUZIKA.lt, šiandien kuria Liudas, Dominykas, Ugnė, Evelina, Ignas, Inga, Agnė, Ieva, Paulius, Domantė ir Kristina. Tai žmonės, kurie myli, saugo ir žavisi muzika. Labai džiugu, kad juos visus muzika sujungė į vieną gerą kompaniją.

Todėl šiandien keldami vyno taurę ar arbatos puodelį sakysime paprastą, bet labai tikrą tostą: tegyvuoja muzika! Ta, kokybiška, graži, tikra ir nenutylanti.

Ta, kurią visada gera girdėti ir jausti.

Todėl su gimtadieniu.

Visus Jus, kurie skaito.

Ir visą manoMUZIKOS idėją.

Skambaus!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *