Spotify keičiasi – kai kurie albumai bus prieinami tik prenumeratoriams

Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture

Panašu, kad artimiausiu metu populiariausia pasaulyje muzikos transliacijų platforma „Spotify” keisis. Portalo „The Verge” šaltiniai teigia, kad kaip tik šiuo metu „Spotify” atstovai dalyvauja derybose su muzikos leidybos kompanijomis, norėdami pratęsti besibaigiančias sutartis.

Iki šiol švedų sukurtas „Spotify” buvo pastoviai kritikuojamas dėl per mažų už muzikos transliacijas mokamų mokesčių atlikėjams (ir muzikos kompanijoms). Persvarstyti savo strategiją „Spotify” paskatino ir tai, kad nemažai populiarių atlikėjų, tokių kaip Beyoncé, Frank Ocean, Rihanna, Drake ir kitų, savo naujus albumus į „Spotify” pradėjo įkelinėti tik praėjus kelioms savaitėms nuo jų pasirodymo, o kai kurie atlikėjai, pavyzdžiui, Taylor Swift, netgi atsisakė „Spotify” paslaugų ir išėmė visus savo albumus iš šios platformos.

Nors „Spotify” šios naujienos dar nepatvirtino, galima tikėtis, kad pačia pilniausia muzikos fonoteka ar galimybe naujausius albumus išgirsti pirmiems ateityje mėgausis tik „Spotify Premium” naudotojai, mokantys mėnesinį mokestį.

Šiuo metu visame pasaulyje „Spotify” turi daugiau kaip 50 milijonų kas mėnesį mokančių prenumeratorių bei dar tiek pat nemokamą „Spotify” versiją naudojančių muzikos klausytojų.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *