Trečiasis Ed Sheeran diskas keičia britų muzikos istoriją

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Vakar vakare BBC Radio 1 eteryje paskelbus savaitės perkamiausių albumų Didžiojoje Britanijoje topą dėl paties fakto niekas nenustebo – čarto viršūnėje atsidūrė naujausias brito Edo Sheerano albumas „÷”. Kad šiuo metu populiariausio senajame žemyne atlikėjo titulu save vadinti galintis 26 metų britas tai padarys – neabejojo niekas. Tačiau kad topo pirmąją vietą jis pasieks su tokiu trenksmu negalėjo nuspėti neti ir didžiausi muzikos rinkos žinovai.

Trečiasis atlikėjo albumas pirmą savaitę Jungtinėje Karalystėje „prasisuko” su tokiu trenksmu, kad oficiali čartus pristatanti kompanija vieną po kito skelbė hito „Castle on the Hill” autoriui priklausančius rekordus.

Paskelbus oficialųjį UK TOP 40 paaiškėjo, kad Edo Sheerano diskas „÷” tapo visų laikų perkamiausiu albumu, kurį įrašė atlikėjas vyras. Ir tai – tik vienas iš nedaugelio muzikantui priklausančių naujų rekordų.

Albumo „÷” pirmąją pasirodymo savaitę buvo parduota 672,000 tūkst. kopijų. Tai yra trečias geriausias visų laikų rezultatas salyne. Daugiau už jį buvo parduota tik visų laikų geriausiai perkamo disko – Adelės įrašo „25” (800 tūkst.) ir 1997 metais išleisto „Oasis” albumo  „Be Here Now” (696 tūkst.).

Beje, naujam brito albumui pavyko padaryti tai, ką Jungtinės Karalystės tope pavyksta padaryti itin retai – jo albumo kopijų buvo parduota daugiau nei visų likusių TOP 500 savaitės albumų kartu sudėjus. Lyginant su praėjusiais metais geriausią rezultatą parodžiusiu perkamiausiu albumu (David’o Bowie „Blackstar”), Ed Sheerano disko buvo nupirkta net 4 kartus daugiau! Tai reiškia, kad jis jau per pirmą savaitę buvo pripažintas 2 kartus platininiu.

Trečiasis brito įrašas taip pat tapo greičiausiai per pastaruosius 20 metų parduodamu vinilu, o iš perkamiausių singlų 40-tuko, aukščiausiame dvidešimtuke yra visi 16 albume esantys kūriniai! Tai – pirmas kartas Didžiosios Britanijos muzikos istorijoje.

Beje, aukščiausios šešios dainos (perkamiausi UK singlai) taip pat priklauso Edui Sheeranui. Perkamiausių singlų dešimtuke yra tik vienas ne E. Sheerano darbas (7 vietoje atsidūrė „Coldplay” ir „Chainsmoker” kūrinys „Something Just Like This”). Visi kiti kūriniai yra iš  trečiojo atlikėjo albumo „÷”.

Per pirmą savaitę šis diskas taip pat pasiekė perkamiausių šalių topų viršūnes net dešimtyje valstybių (tarp jų – Švedija, Airija, Australija, Belgija, Olandija ir kitos).

Taigi, panašu, kad pasaulis šiomis dienomis liudija naujus neįtikėtinus rekordus.

Ko gero abejonių, kas šiemet dominuos galutiniuose metų topuose taip pat lieka vis mažiau…

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *