„Apple” nutraukė kultinių „iPod Nano” ir „iPod Shuffle” gamybą

Prieš daugiau nei 10 metų revoliuciją muzikos pasaulyje sukėlę „Apple” muzikos grotuvai „iPod Nano” ir „iPod Shuffle” baigė savo erą. „Apple” iš savo oficialios internetinės svetainės pašalino informaciją apie šiuos kultinius grotuvus ir paskelbė, kad jų nebegamins.

Pirmoji nešiojamo grotuvo „iPod Nano” karta buvo pristatyta 2005 metais. Tai buvo gerokai sumažintas primojo „Apple” grotuvo „iPod” (vėliau vadinto „Classic”) variantas plastmasiniu korpusu. Nuo savo „tėvo” jis labiausiai skyrėsi dydžiu ir vidinės atminties kiekiu. Taip pat jis pasižymėjo pastebimai mažesne kaina. Per visą „Nano” istoriją jis buvo atnaujintas daugybę kartų, o paskutinė – 7-oji – karta pasirodė 2012. Nuo tada iki šiandien jis nesikeitė.

Tuo tarpu „iPod Shuffle” buvo pats mažiausias „Apple” grotuvas, pristatytas taip pat 2005 metais. Jis pasižymėjo mažu dydžiu ir nuo savo brolių skyrėsi tuo, jog neturėjo ekrano. Per visą istoriją iš viso pasirodė 4 „iPod Shuffle” kartos.

Jei netyčia kur nors dar turite veikiantį vieną iš šių ”iPod” grotuvų – saugokite juos. Istorija parodė, kad laikui bėgant jų vertė gali išaugti dešimtimis tūkstančių kartų.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *