A. Mamontovas pristato naują albumą ir skelbia dar vieną žiemos koncertą

andrius-mamontovas

A. Mamontovas

Iki kultinės Lietuvos muzikos pasaulio figūros, Andriaus Mamontovo penkiasdešimtmečio liko mažiau nei pora savaičių. Tačiau būtent šianden muzikantas paskelbė dvi geras žinias: dėl praktiškai išpirktų bilietų į jo gruodžio 17 d. koncertą Siemens Arenoje skelbiamas papildomas „AM50” pasirodymas Kaune. Koncertas Kauno „Žalgirio” arenoje įvyks gruodžio 20 d. Bilietais į šį renginį „Tiketa” jau pradėjo prekiauti, todėl paskubėkite tie, kurie nori pirmieji įsigyti geriausias vietas.

Antra geroji žinia trinktelėjo it perkūnas iš giedro dangaus: grupės „Foje” lyderis išleidžia naują albumą. Tiesa, ne tokį, kokį visi esame įpratę girdėti, o elektroninį. Kurtą net penkerius metus.

Pranešime teigiama, kad A. Mamontovas visą gyvenimą žavėjosi tokiais atlikėjais kaip Isao Tomita, Vangelis ir Jean- Michel Jarre, todėl įrašinėti elektroninę muziką ir būti „žmogumi – orkestru” – sena jo svajonė. Albumas, kuris vadinasi „Memories Of Something That Never Happened“, buvo kuriamas ir tobulinamas 5 metus ir tik dabar yra atiduodamas klausytojų teismui. Pasak muzikanto, šis įrašas – tarsi muzika nenufilmuotam filmui ar nepastatytam spektakliui. Tai – savotiškas pabėgimas nuo tradicinio Andriaus Mamontovo.

Beje, naują albumą gali įsigyti ne visi. Jį atlikėjas dovanoja tiems, kurie įsigijo bilietus į jo koncertus Vilniuje arba Kaune. Norintys gauti dovanų naujausią A. Mamontovo įrašą turėtų apsilankyti interneto svetainėje www.andriusfoje.lt ir tuščiame laukelyje suvesti aštuonženklį turimo bilieto numerį.

Vieno populiariausių Lietuvos atlikėjo Andriaus Mamontovo muzikinė karjera prasidėjo prieš 33 metus Antakalnio vidurinėje mokykloje. Čia jis drauge su bendraminčiais sukūrė grupę „Sunki muzika“, kuri neilgai trukus buvo pervadinta į „Foje“. Per 14 savo gyvavimo metų kultinis šalies kolektyvas išleido 9 studijinius, 3 koncertinius ir kelis geriausių dainų albumus. „Foje” laimėjo visus įmanomus to meto muzikinius apdovanojimus. Iki šiol oficialiai yra parduota daugiau kaip 200 000 šios grupės albumų kopijų – tai yra vienas geriausių visų laikų rezultatų Lietuvoje.

Dar grodamas grupėje „Foje”, Andrius Mamontovas pradėjo ir savo solinę karjerą. Pirmas jo solinis debiutas – 1995 metais išleistas albumas „Pabėgimas” – iki šiol vadinamas vienu geriausių albumu nepriklausomoje Lietuvoje. Daugiau kaip 30 metų aktyviai muzikinėje veikloje dalyvaujančio atlikėjo diskografijoje – 13 studijinių solinių albumų ir dar 21 muzikinis apdovanojimas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *