Iki 2019 metų „Apple” nutrauks muzikos atsiuntimą per „iTunes”

Muzikos atsiuntimas per "iTunes" iki 2019 metų gali tapti nebeįmanomas

Muzikos atsiuntimas per „iTunes” iki 2019 metų gali tapti nebeįmanomas

Turbūt nedaugelis 2007 metais, kai skaitmeniniai muzikos standartai (.mp3, .aac, .waw ir kiti) buvo užvaldę pasaulį, galėjo pagalvoti, kad netruks ir jie prisijungs prie muzikos šlovės galerijos artefaktų ir atistos greta CD, kasečių bei vinilo. Potalas Business Insider rašo, kad patikimi šaltiniai kompanijoje „Apple” atskleidė, jog per artimiausius porą metų galimybė atsisiųsti muzikos per „iTunes” taps praeitimi ir kad „Apple” jau nuo 2016 metų po truputį įgyvendina planą atsisakyti muzikos atsisiuntimų per „iTunes”.

Nors pati „Apple” šią informaciją neigia, drastiškai krentantys muzikos atsisiuntimai per „iTunes” ir populiarėjanti „Apple Music” muzikos transliacijų paslauga leidžia manyti, kad bent krislas tiesos ganduose egzistuoja.

Rinkos tyrimų agentūros „Nielsen” duomenimis, vien per pirmuosius 6 šių metų mėnesius skaimeninės muzikos (kūrinių) atsisiuntimų skaičius JAV sumenko 24,1 proc., tuo tarpu skaitmeninių albumų buvo atsisiųsta 19,9 proc. mažiau. „Nielsen” prognozuoja, kad 2018 metais kritimas tęsis ir tiek kūrinių, tiek albumų atsisiuntimai smuks dar labiau – bent 30 proc., o netolimoje ateityje atsisiuntimai gali sumenkti iki visiškai nereikšmingo skaičiaus.

Tokius staigius pokyčius daugiausia lemia itin išpopuliarėjusios muzikos transliacijos internetu, leidžiančios beveik visą pasaulio muziką per bet kokį norimą įrenginį klausyti bet kur ir bet kada. Populiriausia pasaulyje muzikos transliacijų platforma „Spotify” jau turi daugiau nei 140 milijonų aktyvių klausytojų visame pasaulyje, iš kurių 60 milijonų yra prenumeratoriai. Artimiausia „Spotify” konkurentė „Apple Music” šiuo metu skelbia turinti 30 milijonų naudotojų.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *