Eltono Johno odisėjos saulėlydis

EJ Farewell

Seras Eltonas Johnas muzikos pasaulyje sukasi jau beveik 50 metų. Nuo debiutinio albumo „Goodbye Yellow Brick Road” (1969) iki pat šių dienų atlikėjas savo paveldą praturtino žanrų įvairove, pompastiškumų nestingančiu stiliumi su ekstravagantiškais akiniais bei nuopelnų ir apdovanojimų sąrašu. Tačiau viskam ateina savas laikas, o tuo labiau – legendoms.

Ne už kalnų besiartinant 71 gimtadieniui, Eltonas Johnas galiausiai priėmė sprendimą, jog pats metas skirti laiką šeimai ir paskutinį kartą žengti ant didžiųjų pasaulio scenų. Nors tokią žinią jau buvo pranešęs dar 1977 metais, tačiau, kaip laikas parodė, klaidinančiai. Panašu, kad šįkart sero pasisakymas yra galutinis. Bet per daug liūdėti visgi neverta – sukaupus tiekos metų bagažą, turas, prasidedantis rugsėjo mėnesį, truks maždaug trejus metus, o ką jau kalbėti apie paties sero rašomą memuarą pasirodysiantį sekančiais metais.

Ta proga, žvelgiant į turbūt paskutiniuosius sero metus koncertuojant, galima papildyti kiekvieno iš mūsų žinomų Elton John dainų bagažą su „The Guardian” pateiktu top 10 dainų sąrašu, kuriame nerasite „Nikita” ar „Don’t Go Breaking My Heart”, bet, žinoma, rasite „Your Song” ir „Sorry Seems to Be the Hardest Word”. Jų originalus, o ne atnaujintas ar dar kitaip pakoreguotas versijas, turėtų paklausyti net ir XXI amžiaus vaikai turėtų originalus.

  1. Your Song

2. Rocket Man

3. Bennie and the Jets

4. Philadelphia Freedom

5. Dan Dare (Pilot of the Future)

6. Sorry Seems to Be the Hardest Word

7. Ego

8. Are You Ready for Love?

9. Nobody Wins

10. I’m Still Standing

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *