Prieš 20 metų išleistas A. Mamontovo albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių” bus atliktas su orkestru

SNPP

Šiaurės naktis. Pusė penkių

Legendinis Andriaus Mamontovo albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių” šią vasarą atgims naujam kvėpavimui. Tiesa, tie, kurie galvojo, kad melomanų fonotekose taip laukiamas įrašas bus perleistas ir pristatytas į parduotuvių lentynas, turės galvoti iš naujo.

Kultinės šalies grupės „Foje” lyderis lygiai prieš 20 metų įrašytą savo solinį albumą prikelia simfoniniam gyvenimui – valdovų rūmų kieme drauge su Lietuvos kameriniu orkestru ši plokštelė bus atlikta nuo pradžios iki pabaigos.

Koncertas taps sostinėje organizuojamo festivalio „Midsummer Vilnius” atidarymo renginiu. Todėl ištikimiausieji A. Mamontovo gerbėjai jau dabar vasarą turėtų planuotis iš anksto, o savo kalendoriuose raudonai apsibraukti reikėtų liepos 16 dieną.

Šis pasirodymas – pirmasis, kuriame Andrius Mamontovas savo muziką atliks pritariant simfoniniam orkestrui.

1998 metais išleistas A. Mamontovo albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių” tapo vienu populiariausių tų metų įrašų. Prestižiniuose tuo metu laikytuose radijo stoties „Radiocentras” apdovanojimuose antrasis muzikanto solinis įrašas, aplenkęs „Biplan” albumą „Braškės”, „SEL” plokštelę „Guma”, „Naktinių Personų” „Atvirai” bei „Pelenų” „Degančias akis” pelnė statulėlę geriausio albumo kategorijoje, o pats Andrius buvo pripažintas geriausiu metų atlikėju.

Beje, tais metais minėtuose apdovanojimuose pasirodęs Andrius Mamontovas atliko savo kūrinius „Vaikystės stogas” ir „TV Daina”. Įrašą galite pamatyti apačioje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *