100-metį švenčiantiems estams – daina, atliekama Prezidentės ir populiariausių Lietuvos muzikantų

Baltijos šalių vienybė gyva iki šiol. Kartu kovojome ir vadavomės iš Sovietų sąjungos priespaudos, kartu laikėme vieni kitų rankas Baltijos kelyje, o dabar palaikome vieni kitus švęsdami savo valstybių šimtmetį.

Estijos Vyriausybės nariai Vasario 16-osios išvakarėse giedojo Lietuvos himną, o štai Lietuva Estijos šimtmečio išvakarėse irgi pasirodė itin originaliai.

Šįkart linkėjimai Estijai sklido muzikine kalba. Beje, tiesiai iš Prezidentūros. Čia Lietuvos Respublikos Prezidentė drauge su Andriumi Mamontovu, grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu, „Lemon Joy“ vokalistu Igoriu Kofu, vienu iš „Skamp“ narių Victoru Diawara, grupės „G&G Sindikatas“ nariais Gabrieliumi Liaudansku-Svaru ir Kastyčiu Sarknicku, operos solistu Rafailu Karpiu, atlikėjomis Ieva Narkute, Monika Linkyte ir Dovile Filmanavičiūte-Miss Sheep, kolektyvų „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Žalvarinis“, „The Roop“ nariais sudainavo itin populiarią estišką dainą „Eestlane olen ja Eestlaseks Jään“.

Šis kūrinys Estijai yra svarbus maždaug taip, kaip Lietuvai svarbi „Laisvė”, „Laužo šviesa” ar Kipro Mašanausko „Lietuva”.

Kūrinys „Eestlane olen ja Eestlaseks Jään“ buvo įrašytas Estijos laisvės priešaušryje – 1988-aisiais. Beje, tai Estijos vienybės daina, kuri vedė šalį į Nepriklausomybę. Ją mintinai moka kone kiekvienas Estijos pilietis.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *