20 metų sulaukę Skamp kviečia į gimtadienio koncertą

Skamp

Skamp

Grupė „Skamp” švenčia savo 20 -metį. Šia proga Viktoras, Erica ir Vilius kviečia į vienintelį savo koncertą Siemens arenoje. Kolektyvo pasirodymas sostinėje įvyks gruodžio 26 dieną.

Prieš 20 metų (1998-aisiais) išleidusi singlą „Summertime”, grupė „Skamp” iškart šovė į Lietuvos pop kultūros priešakines linijas. Dar mūsų šalyje negirdėti garsai, trimis kalbomis įrašyta daina, žavus iš Airijos į Lietuvą atvažiavusios garbanės vokalas – tai buvo puiki internacionali muzikinė sintezė, kurią pamėgo Lietuva.

Po metų, 1999- aisiais , Victoro Vee Diawaros, Ericos Jennings ir Viliaus Alesiaus grupė išleidžia savo debiutinį albumą „Angata”, kuriame naujo kolektyvo gerbėjai gali rasti bendras dainas su Andriumi Mamontovu, tuo metu populiarumą išgyvenančia grupe „Airija”, saksofonistu Petru Vyšniausku, roko grupe „Rebelheart”, muzikantu Martynu Kuliavu. Neretas tais metais paauglystę išgyvenę pilietis „Angatą” iki šiol vadina vienu iš svarbiausių albumų savo gyvenime.

Savo diskokgrafijoje Skamp’ai turi dešimt albumų, 13 „Radiocentro” ir „Bravo” apdovanojimų ir vis dar neblėstančią gerbėjų meilę. Ir nors pastarąjį dešimtmetį grupės nariai gerokai dažniau dirbo prie savo solinių projektų, „Skamp” vardas taip ir nedingo iš Lietuvos muzikos padangės. Atrodydavo, kad jie – visada šalia.

Kad „Skamp” moka koncertuoti gyvai ir gali tai daryti įspūdingai, neabejoja niekas. Tuo dar kartą galėsime įsitikinti beveik po metų. Bilietų į jubiliejinį grupės koncertą ieškokite ČIA.

Žemiau – populiariausi grupės „Skamp” kūriniai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *