Kendrick Lamar – pirmasis istorijoje repo atlikėjas, laimėjęs prestižinę Pulitzerio premiją

kendrick-lamar

Kendrick Lamar

JAV reperis Kendrick Lamar ir toliau keičia istoriją. Pernai išleidęs fantastišką įvairiuose topuose karaliavusį albumą „DAMN.”, trisdešimtmetis kūrėjas ką tik buvo apdovanotas ir prestižine Pulitzerio premija.

Pulitzerio prizas Amerikoje skiriamas už geriausius žurnalistikos, literatūros arba muzikos kūrinius. Šią premiją įsteigė Amerikos laikraščių leidėjas Džozefas Puliceris. Nuo 1917 m. ją kasmet teikia JAV Kolumbijos universiteto Pulitzerio premijų globos komitetas, rekomendavus žiuri, į kurią įeina žymiausi šalies žurnalistai, kultūros darbuotojai ir universiteto rektorius. Premijos vertė – 10 000 JAV dolerių.

Kendrickas Lamaras šį prizą pelnė už pernai išleistą albumą „DAMN.”. Tai pirmas kartas istorijoje, kai premija įteikiama ne klasikos ar džiazo atlikėjui. Įteikiant prizą ir pristatant pernai išleistą K. Lamaro albumą, prizo žiuri jam negailėjo gerų žodžių. „Tai virtuozinė dainų kolekcija, kurią vienija tautinis autentiškumas ir ritminė dinamika, užfiksuojanti šiuolaikinio afroamerikietiško gyvenimo sudėtingumą”, – sakoma žiuri išvadose.

Pulitzerio prizo vadovė Dana Camedy sakė, jog „DAMN.” hipo hopo muziką atskleidžia visiškai iš kitos pusės, todėl ši akimirka įsimintina ne tik žanro atstovams bet ir šimtmetį gyvuojančiai Pulitzerio prizo istorijai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *