G&G Sindikato narys Kastetas netikėtai išleido solinį albumą

kastetas

Albumo viršelis

Ne kartą esame viešai deklaravę savo meilę sostinės hiphopo kolektyvui „G&G Sindikatas„. Todėl visiškai nenuostabu, kad akylai sekame tiek pačios grupės, tiek ir jos narių veiklą.

Vakar mūsų akis (ir ausis) užkliuvo už kolektyvo nario Kastyčio Sarnicko – Kasteto įrašo facebooke, kuriame jis pasidalino savo nauja soline kūryba. Atlikėjas, reperis, rašytojas (ne taip seniai į pasaulį paleidęs savo debiutinę knygą „Turne”) šįkart pristato savo pirmą pilną solinį albumą ironišku pavadinimu „Bueno Kasteto Social Club. Nouvellės”. Pilnas albumas – apačioje.

Naujame įraše – 9 naujos dainos. Apie ką? Nagi, tradiciškai apie tai, kas vyksta aplink mus.

„Albumas gimė iš liūdesio ir pasimetimo, iš nuovargio kai stebi kovą dėl like’ų ir youtube peržiūrų ar matavimosi sekėjų skaičiumi. Gimė iš noro daryti viską kitaip, kiek tai yra įmanoma, atmetant visus šiuolaikinius muzikinės (ir ne tik) kultūros sklaidos atributus. Daryti viską tiesiog savo malonumui, tikintis, kad tik vienas kitas kūrinys galbūt kada nors išvys dienos šviesą, o likusieji dūlės kietojo disko kamputyje, drauge su ten jau esančiais „demo32“, „demo 0421“, „demo lėtas nepriot“ ir kitais”, – portalui manoMUZIKA sakė Kastetas.

Kastetas

K. Sarnickas – Kastetas

„Niekada neturėjau ambicijų vystyti solinę karjerą, nes tai niekada neatstos buvimo kartu su grupe. Todėl jei ne tas velnio neštas karantinas, visi tie „demo lėtas nepriot“ tikriausiai ir būtų sudūlėję kažkur kamputyje. Bet nutiko taip, kaip nutiko. Visi įstrigom ir tai buvo momentas dar kartą pabandyti nupūsti dulkes nuo to, kas sukurta. Nuo to, ką rašydamas įsivaizdavau save po dvidešimties metų, sėdintį prirūkytame tamsiame bare, panašiame kaip kažkada buvau Kartagenos mieste (Kolumbijoj), kartu su keliais muzikantais, linksint galva ir gergždženčiu balsu blevyzgojant į mikrofoną „Va taip vat mane parišo….“ – pridėjo K. Sarnickas.

Pasak jo, iš čia kilo ir albumo pavadinimas, „Gerojo Kasteto Bendravimo Klubas“. „Tai savotiška aliuzija į mano savu laiku labai mėgtus kubiečius. Norėjau, kad būtų kiek įmanoma gyvesnis skambesys, šiek tiek negrabus ir atmestinis atlikimas. Taip, tarytum viskas vyktų minėtojo baro scenoje, tarp posmelių gurkšnojant viskį ir į mikrofoną pasakojant juokingas istorijas apie seimo narį, draugelį kuriam kažkas iškrėtė „bajerį“, ar nacionalinės premijos laureatą, kuris bando pragyvent vairuodamas Boltą. Žinoma, galbūt čia aš jau pritempinėju pasiteisinimą, dėl skambesio ir minimalių aranžuočių, nes visi kūriniai beveik kaip pas Bili Eliš sukurti ir suvesti virtuvėje. Tik galutiniam masteringui tik pasitelkta pagalba”, – atviravo Kastetas.

Nuo vakar „Bueno Kasteto Social Club. Nouvellės” – visose muzikos transliacijos platformose. Atlikėjo Bandcamp paskyroje albumą galite įsigyti itin geros kokybės. Tuo pačiu šiuo itin sudėtingu visai industrijai laikmečiu prisidėsite ir prie tolimesnės atlikėjo veiklos.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *