Po 34 metų pertraukos vinilų pardavimai JAV pralenkė CD

Vinilai

Vinilų parduotuvė

Vinilo plokštelių pardavimų augimo, o kompaktinių plokštelių pardavimų mažėjimo tendencija buvo aiški jau kurį laiką. Visgi 2020-ieji tapo lūžio metais, kai vinilų pardavimai JAV pirmą kartą nuo 1986 metų aplenkė CD. Tai įvyko po 34 metų pertraukos!

Remiantis The Recording Industry Association of America duomenimis, 2020 metų pirmą pusmetį vinilo plokštelių parduota už 232 milijonus dolerių, o kompaktinių plokštelių – tik už 130 milijonų dolerių.

JAV įrašų asociacija taip pat pranešė, kad apskirtai muzikos pardavimai fizinėse laikmenose pirmą 2020 metų pusmetį krito 23 proc. – tikėta dėl pasikeitusių žmonių įpročių dėl pandemijos rečiau lankytis muzikos įrašų parduotuvėse.

CD pardavimai šiuo laiku krito 48 proc., tuo tarpu vinilų pradėjo augti. Muzikos skaitmeniniu formatu pardavimai taip pat krito 22 proc. – jos parduota už 351 milijoną dolerių.

Bendrai muzikos industrijos pajamos krito 5,6 proc. ir pirmąjį 2020 metų pusmetį siekė 5,7 milijardų dolerių. Didžioji dalis šių pajamų, 85 proc., atkeliavo iš muzikos klausymosi internetu. Mokamų skaitmeninės muzikos platformų narysčių išaugo 24 proc.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *