Kabloonak – Never asked you

Naujus metus „Kabloonak“ , arba atlikėjas Jonas Narbutas, pradeda savo klausytojams dovanodamas naują vaizdo klipą. Daina „Never Asked You“ pasirodė 2020 m. gegužės mėnesį išleistame gyvų įrašų albume „Live From The Studio“.  (manoMUZIKA.lt rašė čia), o kūrinio vaizdo klipas gimė karantino sąlygomis. Jame, pasitelkiant vos kelis prožektorius, kamerą ir tamsą, įamžintas kultūros komplekso „SODAS2123“ didžiojoje salėje šokantis atlikėjas Jonas Narbutas.

Per penkiolika valandų nufilmuoto klipo komanda labai maža. Dėl karantino joje liko trys žmonės – atlikėjo sesuo, montažo režisierė Ignė Narbutaitė, klipo operatorius bei grupės „Kabloonak“ gitaristas Alanas Gurinas ir pats muzikantas. Taip pat dėl suvaržymų ne kartą kito klipo idėją bei lokaciją.

Kaip pasakoja „Kabloonak“, viskas prasidėjo nuo judesio: „Norint dokumentuoti vieną koncertą, prasitariau Alanui (grupės gitaristui), jog būtų smagu turėti mechanizmą, sukantį kamerą aplink savo ašį, o kitą dieną jis jau buvo Alano sukonstruotas. Tą kartą užfiksuota medžiaga pastūmėjo tolesnėms mintims apie principą, kuriuo galėtume naudotis filmuojant klipą“ ir taip gimė idėja klipui, kuriame šoka ne tik pats atlikėjas Jonas Narbutas, bet ir kino kamera.

Taip pat kūrėjas ir klipo komanda siunčia padėką Justinui Venciui už post-produkcijoje gražiai pabrėžtas spalvas bei Vytautui Narbutui – už pagalbą su projektoriumi,  o klipo atsiradimą finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Beje, „Kabloonak“ 2020-ieji atnešė ne tik minėtą gyvų įrašų albumą, tačiau tos pačios komandos 2019m. kurtas klipas „Bruises on Her Legs“ pernai buvo pastebėtas ir tarptautiniuose vandenyse, tad kviečiame prisiminti ir jį:

https://www.youtube.com/watch?v=S-o-pVG1BDA&ab_channel=Kabloonak

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *