„Trainspotting” režisierius kuria 6 serijų dokumentinę juostą apie „Sex Pistols”

Sex Pistols2

Sex Pistols

Fenomenaliosios juostos „Traukinių žymėjimas” (angl. „Trainspotting“) režisierius Danny Boyle’as imasi kurti šešių dalių serialą apie kultinę aštunto dešimtmečio britų pankroko grupę „Sex Pistols“.

Pankroko prometėjų lyderį Johną Lydoną (Johną Rotteną) vaidins juostos „1917” žvaigždė Ansonas Boonas, o „Sex Pistols” bosistą ir kitą vokalistą Sidą Viciousą – „Enola Holmes” pagrindinis aktorius Louisas Partridge’as.

Naujoje dokumentinėje juostoje rolę turės ir serialo „Sostų karai” pažiba Maisie Williams, čia įkūnijusi Arya Stark. Filme apie legendinius britų pankus jai atiteko Pamelos Rooke (moters, kūrusios „Sex Pistols” įvaizdį) vaidmuo.

Šešių serijų juostą kurs JAV televizijos tinklas „FX“. Žadama, kad filmavimai prasidės jau kovo mėnesį.

Legendinė Jungtinės Karalystės grupė „Sex Pistols” susikūrė 1972-aisiais. Pankroko pradininkais dar tituluojamų britų pirminis sąstatas kartu išbuvo viso labo kiek daugiau nei dvejus metus, tačiau to pilnai pakako tapti neatsiejama muzikos istorijos dalimi.

Originalieji „Sex Pistols” sukūrė viso labo vieną studijinį albumą „Nevermind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols”. Tačiau jis tapo to laikmečio populiariausiu albumu Jungtinėje Karalystėje ir iš esmės pakeitė roko muzikos kryptį. „Auksinio” albumo apdovanojimą jis pelnė ne tik gimtinėje, bet ir JAV bei Olandijoje.

Grupės koncertai dažnai baigdavosi muštynėmis, o jų nihilistiški, anarchistiniai ir dažnai labai audringi tekstai kurį laiką netgi buvo uždrausti Anglijoje kaip darantys neigiamą įtaką visuomenei.

1996 m. „Sex Pistols” trumpam atsikūrė, nes buvo sutarta dėl koncertinio turo po Europą, Šiaurės ir Pietų Ameriką, Japoniją ir Australiją. Turą kiek apkartino Šiaurės Airijos sprendimas atšaukti suplanuotus koncertus, nes esą grupės dainų turinys nepadorus.

2006 m. grupė buvo priimta į Roko šlovės muziejų, Tačiau muzikantai atsisakė dalyvauti ceremonijoje. Vietoj to jie dar kartą susirinko kartu ir surengė penkis koncertus, į kuriuos sunkiai tilpo žiūrovai. Grupė koncertavo ir kitais metais ir visus savo koncertus bei įrašus apibendrino dviejų diskų DVD.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *