FC Baseball – Gėlės Po Stiklu

Lygiai prieš savaitę pristatęs savo trečiąjį albumą „Žvėrynė” FC Baseball sugrįžta su dainai „Gėlės Po Stiklu” skirtu vaizdo klipu.

Atlikėjas sako, kad jis gimė netyčia.: „Aš turėjau mintį nufilmuoti trumpo metro filmą pristatantį naująjį dainų rinkinį “Žvėrynė”. Paskambinau savo bičiuliui Nerijui Kuzmickui, papasakojau savo viziją – tą pačią dieną pradėjome pasiruošimo darbus. Filmas turėjo būti apie pokalbį su savimi. Viską norėjau pateikti susirašinėjimo formą – nuolat pernelyg viską apmąstančiam Tau rašo spontaniškasis Tu – bandydamas įkvėpti, prajuokinti, nuraminti ir taip išgelbėti judviejų buvimą šioje žemėje. Pokalbius turėjo praturtinti vaizdai, kuriuose matomas santykis tarp vyro ir moters. Vieni tų vaizdų vaniliniai – galbūt tai santykių pradžia, galbūt paviršius, kiti – purvini, mat visi turi praeitį vis randančią būdų sudrumsti malonią dabarties tylą.

Labai svarbu buvo rasti tinkamą merginą, nes aš visus kylančius kūrybinius klausimus bandau atsakyti per žmogų. Tiek mano dainų žodžiuose, tiek nuotraukose, tiek vaizdo klipuose – misija visur tokia pat – užčiuopti ir užfiksuoti žmogiškumą. Menas vardan meno, estetika vardan estetikos manęs niekada nedomino.

Kai radau Gintę, iškart žinojau, kad radau tą žmogų. Gintė graži, bet griežta, rimta, bet žaisminga, jauna, bet jos akyse mintys. Iki filmavimo susitikę buvome vos kartą. Aš abėjonių neturėjau, tačiau ji to pageidavo – tad susitikome, aptarėme filmavimo dienos detales ir išskiskirstėme. Tai, kad nebuvome pažįstami iš anksčiau, mano galva, labai padėjo galutiniam rezultatui. Čia dalis to keisto metodo, kuriuo aš taip tikiu. Kadangi nei aš, nei mano partnerė nesame aktoriai – viską reikia pasukti taip, kad vaidinti mums neprireiktų. Dėl to pažintis ekrane ir atrodo, kaip pažintis, pirmas bučinys, kaip pirmas bučinys, paskutinysis taip pat. Nes vaidybos ten nėra. Čia, kaip keisčiausias pasaulyje realybės šou.

Filmavome vieną dieną. Susitkome dešimtą ryto, baigėme apie vidurnaktį. Paskutinė scena buvo kruvino šokio scena. Buvome pavargę, pripratę prie kameros ir vieni prie kitų. Scena turėjo iliuostruoti santykių pabaigos pradžią, – kai viskas ima irti, tačiau nei viena, nei kita pusė nenori to pripažinti – nei sau, nei vienas kitam. Lėtas šokis kraujo baloje. Filmuojant sceną, fone grojo penkiasdešimtųjų džiazas, aplinka rodos ištirpo. Burnoje jautėsi saldus, netikro kraujo skonis. Nufilmavus šokio kadrus, paklausiau Gintės ar galiu ją pabučiuoti, mat iš anksto dėl tokių kadrų mes nesitarėme. Ji nusišypsojo ir pasakė, kad keisčiau būtų to nepadaryti.”

Kaip sako FC Baseball, peržiūrėjęs per visą dieną trukusio vaizdo klipo filmavimo medžiagą suprato, kad klipo scenos galėtų iliustruoti visas dainas albume, nes užfiksuota „Žvėrynė” – tas mistinis jausmas apie kurį ir yra trečiasis „FC Baseball” albumas. Kviečiame pamatyti!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *