Prabėgus 40 metų nuo grupės „Queen“ susikūrimo išleidžiama biografinė knyga

Šiemet būtų sukakę 40 metų legendinei britų roko grupei „Queen“. Susikūrę 1971-aisiais „Queen“ tapo viena iš pačių žinomiausių visų laikų muzikos grupių, padovanojusių daug išliekamąją vertę muzikos pasaulyje turinčių kūrinių, tarp kurių „Bohemian Rhapsody“, „We Are The Champions“, „Somebody To Love“ ir kt. Grupės vokalistas Freddie Mercury mirė 1991 metais nuo komplikacijų, sukeltų AIDS.

Keturiasdešimtmečio proga šį mėnesį bus išleista knyga „40 Years Of Queen“ (liet. „40 „Queen“ metų“). Tai oficiali grupės biografija, palaiminta likusio kolektyvo narių, kurią užrašė muzikos žurnalistas Harry Doherty. Knygoje pasakojama ir iliustruojama grupės istorija nuo pat susikūrimo, viskas apipinama unikaliais grupės narių prisiminimais, niekur nepublikuotomis nuotraukomis, albumo viršelių iliustracijomis, atvirukais, senais posteriais (plakatais) mažo tiražo įrašais, ranka rašytais dainų tekstais iš asmeninės kolekcijos ir kt.

Knygos pasirodymo proga 64 metų grupės gitaristas Brianas May su užsienio žurnalistais dalinosi mintimis apie išėjusią muzikos ikoną. „Vis dar galvoju apie Freddie visą laiką, tačiau labai gera, pozityviąja prasme. Lyg netektum šeimos nario – po kurio laiko pripranti, tačiau yra taip, kad vis dar pasiilgstu savo mamos, savo tėčio ir vis dar pasiilgstu Freddie. Visgi gyvenimas tęsiasi ir tu stengies kaip išmanydamas nestovėti vietoje“.  – kalbėjo Brianas. – „Freddie atveju labai daug kas mums primena apie jį – Mercury visuomet gyvas mūsų mintyse. Net neabejoju, jog jam tai labai patiktų“.

Besidalindamas pamąstymais apie „Queen“ kūrybinę veiklą iki šių dienų, May neabejojo: „Tikrai vis dar grotumėm kartu, jeigu su mumis būtų Freddie. Jis niekada nesustodavo, gyveno tam, kad dirbtų, kad kurtų savo muziką. Pabaigoje, netgi jausdamasis labai prastai, Freddie kas rytą norėdavo keltis ir dirbti.  Jis pats ne kartą yra pasakęs: „Aš tuo užsiimu ir tai darysiu iki nukritimo“. Taip ir padarė“ – prisimindamas pasakojo Brianas.

Oficialiai knygą jau dabar galima užsisakyti iš amazon.com už kiek mažiau nei 80 Lt.

2 Komentarai apie “Prabėgus 40 metų nuo grupės „Queen“ susikūrimo išleidžiama biografinė knyga

  1. Robertas says:

    Nuostabi grupė ir nuostabi jos kūryba.Gražus 40-dešimtmečio jubiliejus,deja sutampantis su Fredžio Merkurio 20-siomis mirties metinėmis.Jubiliejaus proga sveikinimai „Queen” grupės nariams ir milijonams jų gerbėjų…

  2. U. says:

    Robertai, ačiū už gražias ir nuoširdžias mintis. Priimame sveikinimus ir mes, mat neabejotinai esame talentingojo Freddie ir visos „Queen“ kūrybos gerbėjai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *