A. Mamontovas legendinėje Abbey Road studijoje įrašinės savo kultinį albumą

rsz_am_abbey_road

Asmeninio archyvo nuotr.

Andriaus Mamontovo gerbėjai šiandieną turėtų skelbti nacionaline švente. Ką tik paaiškėjo, kad kultinis Lietuvos atlikėjas gruodžio viduryje užsidarys ne kur kitur, o legendinėje „Abbey Road” studijoje. Čia kūrinio „Kitoks Pasaulis” autorius drauge su Lietuvos kameriniu orkestru įrašinės savo albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių”.

Albumas, kurį daugelis atlikėjo gerbėjų iki šiol laiko vienu geriausių paskutinių praėjusio tūkstantmečio metų įrašu, bus išleistas vinilo ir CD formatu.

Ko gero nesuklysime sakydami, kad šis faktas taps viena svarbiausių šių  (o gal ir kelerių paskutinių) metų žinių Lietuvos muzikos padangėje. Studijoje, kurioje savo albumus įrašinėjo tokios legendinės grupės kaip „The Beatles”, „U2”, „Oasis” ar „Pink Floyd” bei tokie šiandieninės pop muzikos korifėjai kaip Ed Sheeranas ar Adele, netrukus savo albumą įrašinės ir mūsų šalies atstovas. Be kita ko, įrašai vyks pagrindinėje ir kartu didžiausioje „Abbey Road” studijoje „Studio 1”.

Šalia šios sensacijos turime ir dar vieną gerą žinią. A. Mamontovo ir Lietuvos kamerinio orkestro įrašų priešakyje stovės garso režisierius Lewisas Jonesas. Šio žmogaus dėka dienos šviesą išvydo 2010-ųjų metų simfoninis Stingo albumas „Simphonica“, o savo projektų, vykdytų „Abbey Road“ studijoje sąraše L. Jonesas turi ne tik tokius atlikėjus kaip Gianna Nannini ar Eltonas Johnas, bet ir kino filmų „Gravitacija“, „Misija neįmanoma“, „Hobitas: penkių armijų mūšis“ garso takelius.

Panašu, kad mūsų laukiai išties įdomus ruduo ir velniškai smagus atgimęs dvidešimties metų senumo albumas, be kurio, ko gero, ne tik A. Mamontovo, bet ir to laikmečio muzikos gerbėjai nė negalėtų įsivaizduoti mūsų šalies muzikos scenos.

Beje, šią vasarą „Šiaurės naktis. Pusė penkių” jau trumpam buvo atgimusi. Albumą A. Mamontovas drauge su specialiai jam sukurtomis aranžuotėmis atliko sostinės Valdovų rūmų kieme vykusiame festivalyje „Midsummer”.

2 Komentarai apie “A. Mamontovas legendinėje Abbey Road studijoje įrašinės savo kultinį albumą

  1. Crewsader says:

    Liuks! Super vietele!! Top klase, linkejimus Mr Mat Field perduok 😉 🤘🏻🤗

  2. Gerbėja says:

    Sveikinu !!!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *