LT PREMJERA: Wild Wilbur Bunch – Psychobilly Killed My Girlfriend

Visų šventųjų dieną, gaivaliojantis po Marijos Žemėje jau prigijusios Helovino šventės manoMUZIKA turi išskirtinę premjerą puikiai tam tinkančia tematika. Prisimenant zombių, vampyrų, raganų ir moliūgų naktį vilniečių kolektyvas „Wild Wilbur Bunch“ pristato savo dainos „Psychobilly Killed My Girlfriend“ vaizdo klipo premjerą, kuriame pagrindiniam vaidmeniui buvo pakviestas aktorius Mindaugas Papinigis.
Apie grupę, psichobilly ateitį Lietuvos muzikos padangėje, vaizdo klipo idėją ir kūrybos procesą pakalbinome grupę „Wild Wilbur Bunch“ bei vaizdo klipo režisierių Justą Ramanauską.

 

„Wild Wilbur Bunch“ – mažai žinomas projektas, prisistatykite, kas esate.

WWB: Šiuo metu esame trise: idėjinis vadas, subūręs kolektyvą, yra Laukinis Vilbūras, būgnais groja Dinamitas, o kontrabosu – Tinginys  Pou. Nesame naujokai scenoje, kiekvienas prieš „Wild Wilbur Bunch“ dalyvavome skirtinguose projektuose bei grupėse, tačiau visus mus suvienijo viena – rockabilly.

 

Kodėl pasirinkote rockabilly, gal turite ambicijų didinti šios muzikos žanro žinomumą Lietuvoje?

WWB: Rockabilly yra tinkamiausias stilius perteikti mūsų idėjas. Jame yra laisvė reikštis, nėra apribojimo normomis, kas iš esmės ir turėtų atsispindėti muzikoje.  Savitas skambesys ir nuotaika sukuria tokią atmosferą, kad klausantis rockabilly gali pasijusti sėdintis prie kadilako vairo, važiuojantis dideliu greičiu su mergina žiūrėti kino po atviru dangumi.
Šiuo metu rockabilly padėtis kiek skurdoka, šį stilių propaguoja vos kelios grupės, tačiau tikrai jaučiame palaikymą iš klausytojų – žmonės laukia ir nori daugiau. O kol yra bent 10 žmonių, kurie laukia rezultato, mums to pakanka, kad stengtumėmės. Vilčių plėtoti rockabilly tikrai yra, tiesiog, mūsų manymu, reikia pateikti kokybišką produktą klausytojams ir žiūrėti, kas bus.

 

Ar klausytojai jau gali tikėtis albumo?

WWB: Taip, jau turime didžiąją dalį programos. Planuojame, kad bus apie 12 dainų, kurios bus skirtingos ne tik greičiu, bet ir stilistika – nuo kūrinio, pagal kurį galvą galės kinkuoti fūristas, vežantis krovinius per Texasą iki fono lėtiems 50-tųjų šokiams per išleistuvių vakarėlius. Bus tikrai daug įvairovės.
Beje, „Psychobilly Killed My Girlfriend“ buvo ne tik pirmoji iki galo išbaigta būsimo įrašo daina, bet ir pirmasis apskritai mūsų grupės sudėtyje surepetuotas bei sugrotas kūrinys.

 

Justai, papasakok, kodėl ėmeisi būtent šio projekto, kuo Tau asmeniškai jis yra ypatingas?

J: Su Laukiniu Vilbūru mes buvome pažįstami gerokai anksčiau nei gimė šis video, todėl vieną gražią dieną jis tiesiog atsiuntė man savo dainą ir paklausė, ar nenorėčiau padirbėti ties vaizdo klipu. Dėmesį iškart patraukė muzikinio stiliaus išskirtinumas, nenuvalkiotas skambesys, tamsoka, bet energinga nuotaika ir galimybė sukurti kažką netradicinio, todėl nedvejodamas sutikau.
Ypatingas šis projektas tapo tuo, jog tai yra pirmasis oficialus režisūrinis darbas, kurį kūriau su lietuvių komanda Lietuvoje.

 

Ar sunku buvo suburti tokią profesionalų komandą, surinkti ne mėgėjišką techniką?

J: Na, su technika paprasta – skambini ir gauni ją (juokiasi). Su žmonėm kiek kitaip, tačiau man tikrai pasisekė, jog dauguma stiprios filmavimo komandos narių jų yra mano draugai, su kuriais esame dirbę prie skirtingų projektų. Išgirdę dainą ir sužinoję mano viziją jie patikėjo šia idėja ir mielai prisijungė. Esu visiems labai dėkingas.

 

Kaip vystėsi vaizdo klipo idėja – ar Laukinis Vilbūras jau turėjo aiškią viziją, ar kūrėte drauge?

J: Kai Vilbūras atsiuntė man kūrinį, aš paprašiau dainos teksto, kuris tapo pagrindu klipo idėjai. Kūriau scenarijų, atspindintį apdainuojamus jausmus, išplėtojantį siužeto liniją, tačiau nenukrypstantį nuo „Wild Wilbur Bunch“ kurtos istorijos. Laukinis Vilbūras labai padėjo derinant psychobilly stilistiką ir nuotaiką, tačiau viziją leido kurti man pačiam – labai tuo džiaugiuosi.

 

Kaip apibūdintum pagrindinę vaizdo klipo žinutę?

J: Mano manymu, dainos potekstė yra skausmas dėl prarastos merginos. Tai klipe ir norėjau pavaizduoti. Atspindėti tą milžinišką chaosą, verdantį tavyje, persipynusį su atsivėrusia tuštuma. Viską, ką daro personažas, tėra metafora vidiniam skausmui ir sumaiščiai. Kai nebesupranti, kas vyksta, o kas jau įvyko, visa tai surakina tave lyg tramdomieji marškiniai, iš kurių negali išsilaisvinti.
Visgi, viliuosi, kad kiekvienas žiūrovas asmeniškai atras sau tinkančią žinutę.

„Psychobilly Killed My Girlfriend“ filmavimas (nuotr. Pauliaus Zaborskio)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *