Valandos trukmės Coldplay gyvas pasirodymas ir duoklė R.E.M.

Tęsiame gerą tradiciją dalintis dėmesio vertais grupių bei atlikėjų pasirodymais. Slapta viliamės, jog Jums, kaip ir mums, koncertiniai įrašai visuomet yra tarsi dienos desertas tarp muzikos naujienų.

Laidos „The Late Show with David Letterman“ sezono atidarymo šventėje išskirtinį tiesioginį valandos trukmės pasirodymą padovanojo grupė „Coldplay“ (įrašas viršuje).

Tiesa, koncerto filmavimas nepraėjo be kuriozų. Grupė sukėlė tikrą suirutę tarp laidos organizatorių po to, kai netikėtai baigus pasirodymą grįžo į sceną bisui (pakartojimui).

Prieš filmavimą kolektyvas buvo perspėtas negroti jokių papildomų dainų po laidos filmavimo pabaigos, tačiau grupės lyderis Chrisas Martinas spontaniškai nusprendė ir toliau džiuginti susirinkusią žiūrovų minią, nors įranga scenoje jau buvo nurinkinėjama. Grįžęs į filmavimo aikštelę atlikti dainos „Us Against The World“ Martinas sukėlė paniką ir pasimetimą. Organizatoriai puolė sujunginėti aparatūrą ir instrumentus, tempti laidus, įbruko Chrisui gitarą į ranką, tačiau užgrojus pirmuosius akordus grupė susidūrė su garso problemomis. Tęsiant neplanuotą chaotišką pasirodymą atsijungė gitaros laidas, o dar vėliau grupės vokalistas liko be veikiančio mikrofono. Nepaisant visų nesusipratimų, Chrisas Martinas, Willas Championas, Jonny Bucklandas ir Guy Berrymanas įrodė, jog yra tikri profesionalai ir scenos „vilkai“: pasirodymas buvo puikus, nors ir „su nuotykiais“.

Na, o praėjusį penktadienį muzikos festivalyje „Music Midtown“ Atlantoje (JAV) grupė „Coldplay“ atidavė duoklę neseniai apie išsiskyrimą pareiškusiai grupei „R.E.M.“. Scenoje kolektyvas sugrojo klasika tapusį hitą „Everybody Hurts“ (vaizdo įrašas po tekstu).

„Viena iš mūsų pačių mėgstamiausių visų laikų grupių – „R.E.M.“ – dėl kažkokių kvailų priežasčių nutraukė veiklą, ir tai labai liūdna. Taigi, su pačia didžiausia pasaulyje pagarba… parodome, kokie jie mums yra svarbūs“. – prieš kūrinį pranešė Chrisas Martinas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *