Bob Dylan apie kovą su vėžiu pralaimėjusį bendražygį Levon Helm: vienas iš didžių žmonių, kurių maža teliko

Bobas Dylanas, ilgą laiką koncertavęs su grupe „The Band“, pasidalino mintimis apie „The Band“ narį ir atlikėjo ilgametį bendražygį Levoną Helmą, vakar palikusį gyvųjų pasaulį.

„Jis visą laiką buvo mano sielos bičiulis, vienas iš tų tikrų, didžių mūsų kartos žmonių“ – reikšdamas užuojautą rašė Dylanas savo oficialiame puslapyje. – „Neįtikėtinai liūdna apie tai kalbėti. Vis dar prisimenu pirmąją dieną, kai jį sutikau ir paskutinią akimirką, kai jį mačiau. Perėjome ilgą kelią drauge ir turėjome rimtų išbandymų. Labai jo ilgėsiuos, kaip ir, neabejoju, daugelis kitų.“

Roko muzikantas, aktorius, multi-instrumentalistas Markas Levonas Helmas išgarsėjo „The Band“ grodamas būgnais. 2007-aisiais jo albumas „Dirt Farmer“ buvo apdovanotas „Grammy“ statulėle už „Geriausią tradicinio folk albumą“, po poros metų išleistas diskas „Electric Dirt“ „Grammy“ buvo pripažintas „Geriausiu Americana stiliaus albumu“, o dar po trejeto metų – 2011-aisiais – išleistas gyvos muzikos įrašas „Ramble at the Ryman“ taip pat laimėjo „Grammy“ pripažinimą už geriausią amerikiečių liaudies albumą.

Per visą savo karjerą Helmas nusifilmavo 12 filmų ir dalyvavo išleidžiant beveik 30 muzikinių albumų. Beje, Eltono Johno daina „Levon“ yra pavadinta būtent Helmo garbei.

Levono gyvybė užgeso balandžio 19-tosios popietę vėžio centre Niujorke (JAV). Muzikantas buvo 71 metų amžiaus.

Viršuje – 20 minučių dokumentinis filmas „Only Halfway Home“.

Levon Helm

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *