Perklausykite po 18 metų petraukos išleistą solinį Nineh Cherry albumą

Blank Project

Prieš 18 metų drauge su Senegalo atlikėju Youssou N’Dour pasauliui padovanojusi singlą „7 Seconds” ir albumą „Man”, švedė Nineh Cherry savo solinę karjerą ilgam užrakino saugioje auksinėje spintelėje. Taip, nuo 1996- ųjų Ninah Cherry yra sutikusi bendradarbiauti su įvairaus plauko atlikėjais. Taip, ji yra išleidusi keletą albumų drauge su grupėmis „CirKus” ir „The Thing”. Tačiau kaip solo atlikėja pastaruosius 18 metų nenuveikė nieko doro.

Tačiau jau kurį laiką sklandžiusios kalbos apie žaviosios Švedijos lyrikės atsinaujinusią solo karjerą nerimo tol, kol pati atlikėja prieš porą mėnesių visiems garsiai pareiškė: „Taip, aš leidžiu naują solinį albumą”. Žinią netruko pasigauti ne tik muzikos, bet ir naujienų portalai, mat faktas, kad į sceną sugrįžta vieno populiariausių 1996 metų hito kūrėja, privertė suklusti net ir tuos, kurie šiuolaikinės muzikos ne tik, kad nemėgsta, bet ir ne itin klauso. Lūkestis, kad Ninah Cherry sugrįžo su savo lyriškąja praėjusio tūkstantmečio prigimtimi buvo toks didelis, kad kai kurių straipsnių Vokietijoje autoriai Cherry albumą vadino didžiausiu šių metų „atgimusios žvaigždės” albumu.

Tačiau… Tačiau čia reikėtų pasakyti stop ir pabrėžti vieną esminį faktą: Ninah Cherry 1996- aisiais ir Nineh Cherry šiandien – tai du priešingi poliai, kurių muzika turi tiek pat bendro, kiek bendro turi grupės „Metallica” ir Ryčio Cicino kūryba. Vien tik faktas, kad naujausią muzikantės albumą prodiusuoja žymusis elektroninės muzikos talentas „Four Tet” – melomanams jau turėtų siųsti atitinkamą žinutę.

Taigi, visiems manoMUZIKOS skaitytojams pristatome šviežią Nineh Cherry diską „Blank Project”. Neabejotinai – vienas įdomiausių 2014 metų darbų, kuriame Nineh skamba toli gražu ne taip, kaip legendinėje dainoje „7 Seconds”.

Spauskite ČIA ir perklausykite visą naujausią jos albumą.