VIDEO: Ben Howard – Wolves

Ko gero ne daug kas drįstu nuginčyti faktą, kad bent jau pastarųjų kelerių metų dėka į muzikos pasaulį vėl sugrįžo indie folkas. Žinoma, tam tikra prasme galima būtų leistis į polemizuotas diskusijas ir ginčyjantis teigti, jog per pastaruosius keliasdešimt metų visada buvo Bob Dylan’as, todėl tokio pobūdžio folkas savaime mirti paprasčiausiai negalėjo. Tačiau šiuo atveju minty turimas būtent tas folkas, kuris atgimė populiariojoje kultūroje drauge su „I Am Kloot„, „Mumford And Sons„, „The Villagers” ir kitais panašaus pobūdžio atlikėjais, kurių dėka šis stilius šiandien turi „užsiėmęs” itin rimtas pozicijas po muzikos saule.

ManoMUZIKA tiki, kad XXI amžiaus antrojo dešimtmečio muziką nagrinėjantys muzikologai, kalbėdami apie indie folką negalės nepaminėti jaunos britų muzikos žvaigždės Ben’o Howard’o, su viesulu įsiliejusios į muzikos pasaulį. Vos 1988- aisiai gimęs atlikėjas savo itin nuoširdaus ir įtaigaus kūrinio „Old Pine” (apie kurį esame rašę anksčiau) dėka sugebėjo suburti įspūdingą klausytojų auditoriją ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir visoje Vakarų Europoje.

Šiandien turime puikią progą pasidalinti su Jumis dar vienu šio jauno atlikėjo kūriniu. Tai daina „Wolves” ir jos vaizdo klipas.

Labai primenantis „Mumford And Sons”, tačiau dėl to netampantis nė kiek prastesniu, jis užduoda puikų toną artėjančiui savaitgaliui ir, kas be ko, priverčia dar labiau domėtis Ben’o Howard’o muzika.

Ne veltui įtakingasis „The Guardian” praėjusių metų rudenį pasirodžius atlikėjo EP, rašė: „Jo muzika ataidi „Bon Iver„, „Fink” ir Bonnie „Prince” Billy, tačiau Howard’o gitaros garsai neabejotinai į tokio pobūdžio muziką įneša labai šviežią oro gūsį.

Taigi, Jūsų dėmesiui Ben Howard daina „Wolves”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *