Feldberg – Dreaming

Islandiškas prieskonis populiariojoje muzikoje dažniausiai būna su dideliu „pliuso” ženklu.

Ir netgi nežiūrint į tai, kad paprašius įvardinti mėgstamiausias Islandijos grupes dažnas paminėtų Bjork ir „Sigur Ros„, vos 300 tūkstančių gyventojų turinti pasakų šalis savo įnašu į muzikos pasaulį (tiek naujovėmis, tiek ir unikaliais atlikėjais) tikrai gali didžiuotis.

Vienas iš kolektyvų, kuris galbūt Lietuvoje (nepelnytai) nėra susilaukęs dėmesio – tai Reikjaviko duetas „Feldberg„.

Grupės nariai Ebergas (Einaras Tönsbergas) ir Rósa Birgitta jau dabar tikrai turi kuo didžiuotis: prieš dvejus metus buvo išleistas puikus jų albumas „Don’t Be A Stranger”, iškart po įrašo pasirodymo grupė buvo nominuota net trims prestižiniams Islandijos muzikos apdovanojimams , o daina „Dreaming” ten buvo pripažinta geriausiu metų kūriniu. Kiek vėliau albumas buvo perleistas ir Japonijoje, o duetas jau kurį laiką yra labai mylimas ir klausomas visame pasaulyje.

Minėtas kūrinys „Dreamin’ ” ir yra ta daina, kuria šiandien ManoMUZIKA norėtų pasidalinti su Jumis. Įtelpantis į „vasariškų” dainų rėmus, „Dreamin’ ” yra tapusi savotiška Islandijos svečių pasitikimo daina, mat kaskart, kai lėktuvai nutūpia Reikjaviko oro uoste, lainerių salonuose pasigirsta būtent šio kūrinio garsai.

Tad jei kažkas iš jūsų abejoja Islandijos krašto grožiu ir ypatingumu, užsimerkite ir išgirskite kaip sentimentaliai ir romantiškai svajoja Islandai…

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *