manoSAVAITĖ: 2012 02 11 – 2012 02 18

Priešpaskutinio žiemos šeštadienio proga manoMUZIKA.lt kolektyvas pristato naują sumanymą tiems, kas savaitės metu galbūt nespėjo sekti visų muzikos naujienų, pasirodymų ir įvairių kitų dalykų, pasirodžiusių manoMUZIKA.lt internetinėje svetainėje. Nuo šiandien kiekvieną savaitgalį rengsime trumpus svarbiausių ir įdomiausių savaitės įvykių apibendrinimus – manoSAVAITĖ.

Šį kartą trumpai aprašome 2012 vasario 11 – 18 dienomis vykusius įvykius.

Vasario 11. Whitney Houston

Tikriausiai pats svarbiausias ir netikėčiausias įvykis šią savaitę buvo legendinės atlikėjos Whitney Elizabeth Houston mirtis prestižinių Grammy apdovanojimų išvakarėse. Atlikėja be gyvybės ženklų buvo rasta viešbutyje, Los Andžele. Ji mirė būdama 49 metų.

Priminsime, jog per savo beveik 40 metų trukusią karjerą dainininkė įrašė vos 6 studijinius albumus, nors jų pardavimai pasaulyje siekia rekordinius skaičius – Whitney įrašų parduota daugiau nei 170 milijonų vienetų! Paskutinis jos albumas „I Look to You“ buvo išleistas 2009 metais. Jo parduota daugiau nei 2,5 milijonų vienetų pasaulyje.

Atlikėjos gyvenimas buvo pilnas nuosmukių ir pakilimų, nepaisant didelės muzikinės šlovės, ji kentėjo nuo fizinio smurto šeimoje (prieš Whitney smurtavo jos vyras Bobby Brownas) bei didelės priklausomybės nuo alkoholio ir narkotikų.

Whitney Houston laidotuvės vyks rytoj, Niudžersyje. Ji bus palaidota šalia savo tėvo Johno Russello Houstono, šį pasaulį palikusio 2003 metais.

LT naujienos

Labai džiaugiamės dideliu susidomėjimu kokybiškos lietuviškos muzikos naujienomis, kurioms šiais metais skirsime daug daugiau dėmesio nei iki šiol. Didžiausio skaitytojų susidomėjimo sulaukė naujiena apie naują elektroninės muzikos atlikėjo/grupės „Golden Parazyth“ singlą “Dark Side”. Jį rasite naujausiame atlikėjo albume, o perklausyti galite apačioje:

Kita daug dėmesio sulaukusi naujiena iš Lietuvos muzikos scenos – Leon Somov ir „Jazzu“ kūrinio „Tyla“ akustinė versija. Ją taip pat galite paklausyti apačioje:

Be to, visus nudžiugino puiki žinia apie kylančio lietuvių atlikėjo Marko Palubenkos žiemos pabaigoje (vasario 29) planuojamą išleisti debiutinį albumą „no fun in 101“.

Kitos naujienos

Adele

Praėjusią savaitė muzikos pasaulis džiaugėsi britų atlikėjos Adele triumpfu – laimėtais net 6 prestižiniais „Grammy“ apdovanojimais. Ji yra pirmoji moteris atlikėja per visą apdovanojimų istoriją leimėjusi 6 apdovanojimus per naktį ir antras žmogus muzikos istorijoje laimėjęs 4 didžiausių kategorijų apdovanojimus.

Mumford and Sons

Šią savaitę populiarusis britų folk roko kolektyvas paskelbė, jog baigė įrašinėti savo naujausią albumą ir planuoja jį „tikrai“ išleisti šiais metais. Tai yra vienas labiausiai laukiamų albumų nuo jų debiutinio įrašo „Sigh No More“ pasirodymo 2009 metais.

Kings of Leon

Problematiškoji amerikiečių roko grupė „Kings of Leon“ pranešė, kad nesutarimai kolektyvo viduje aprimo ir grupė ketina dar šiais metais „užsidaryti“ studijoje ir įrašinėti naują albumą. Tą įrodo neseniai jų vardu įsigyta nauja įrašų studija JAV.

Nemokami albumai

Paskutinę savaitę manoMUZIKA.lt poratlas su savo skaitytojais pasidalino gausiu naujų jau pasirodžiusių ir dar išleisiamų albumų nemokamų perklausų ir atsisiuntimų skaičiumi. Dar kartą primename, jog galite pasidžiaugti naujais „Burial“, „Lambchop“, James Blake, „Parfume Genius“, „Grimes“, „Gerai Gerai & Miss Sheep“, „Sleigh Bells“, „Shearwater“ ir „The Caretaker“ albumais.

Koncertas

Savaitės pradžioje su jumis pasidalinome dar vienu įspūdžiu iš koncerto JAV. Ignas apsilankė metalo muziką grojančio kolektyvo „Tool“ koncerte. Visą naujausią manoISTORIJĄ galite rasti ČIA.

Desertas

Vasario 16 dienos proga, o gal ir ne, manoMUZIKA.lt kolektyvo favoritai – grupė „Bon Iver“ pasidalino nuostabiu pusvaladžio trukmės akustiniu koncertu, kurio metu atliko 5 kūrinius. Įdomiausia pasirodymo dalis – viskas buvo atlikta vos dviejų kolektyvo narių ir tik dviejais fortepijonais: grojo „Bon Iver“ lyderis Justinas Vernonas ir prieš metus manoMUZIKA.lt kalbintas grupės perkusininkas Sean Carey.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *