Asaf Avidan & The Mojos

Šįkart manoATRADIME svečiuojasi folk roko grupė iš Jeruzalės „Asaf Avidan & The Mojos”. Ir jeigu Jus nugalėjo smalsumas pirmiau grupę išgirsti negu perskaityti aprašymą, ko gero, dabar nekyla klausimų, jog  girdite dainuojančią moterį. Maža to, vokalas ir dainavimo maniera išties primena legendinę Janis Joplin.

Ką gi, tokiu atveju suklydote ir Jūs, ir mes. Kolektyvo siela, įkūrėjas ir vokalistas Asafas Avidanas yra Izraelyje garsus dainų kūrėjas ir atlikėjas, muzikos sceną mindžiojantis jau dvyliktus metus.

Grupę „Asaf Avidan & The Mojos“ Asafas subūrė prieš šešerius metus. Per tą laiką kolektyvas išleido 3 albumus, o garsiausias tarptautiniu tapęs hitas buvo dainos „Rechkoning Song“ vokiečių didėjaus „Wankelmutsukurtas remiksas, menkai atspindintis tikrąją kolektyvo kūrybos folko ir bliuzo pusę.

Beje, kaip tik praėjusių metų pabaigoje, po vasaros turo, kurio metu „Asaf Avidan & The Mojos“ viena scena dalinosi su tokiais atlikėjais kaip Benas Harperis, Robertas Plantas ir Lou Reedas, Avidanas nusprendė šiek tiek pailsėti nuo darbo su kolektyvu ir dėmesį skirti savo solinei karjerai. 2012 metais atlikėjas išleido skaitmeninį senų dainų akustinį albumą „Avidan in a Box“ bei naujų kūrinių rinkinį „Different Pulses“, kurie disko pavidalu muzikos lentynas pasieks kitąmet.

Asaf Avidan & the Mojos (nuotr. Noa Magger)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *