Islandijoje metus užbaigs naujas Sigur Rós organizuojamas festivalis

black_sand_beach

Islandija

Apie Lietuvos meilę Islandijai, jos gamtai ir žmonėms byloja ne tik faktas, kad ši šalis pirmoji pripažino Lietuvos nepriklausomybę ar žinia, kad sostinės Islandijos gatvėje kasmet vyksta vienos dienos festivalis „Takk, Iceland”. Apie mūsų meilę šiai mėnulio salai kalba ir dažnos Lietuvių išvykos į Islandiją, neblėstanti meilė kiek daugiau nei 300 tūkst. gyventojų turinčios šalies muzikos scenai, kultūrai ir dar visa galybė kitų racionalių (ir ne tik) aplinkybių. Bet velniop tuos argumentus. Islandija yra pasakaiška šalis, kurios tiesiog neįmanoma nemylėti.

Tačiau jeigu jūs dar nebuvote Islandijoje, o savo argumentų krepšyje vis ieškote dar vieno papildomo (čia apsilankyti ar sugrįžti), turime jums absoliutų ir nenuginčyjamą. Ir šįkart, kaip jau supratote, argumentas yra susijęs su MUZIKA.

Reikjavike susibūrusi šios šalies super grupė „Sigur Rós” pranešė organizuojanti naują festivalį  „Norður og Niður„. Muzikinė šventė, kurios pavadinimas, išvertus pažodžiui, reiškia „Šiaurė ir ėjimas žemyn” (šnekamojoje kalboje ši frazė verčiama į „viskas eina velniop”), vyks salos sostinėje gruodžio 27 – 30 dienomis.

Jau paskelbti ir pirmieji atlikėjai, grosiantys festivalyje „Norður og Niður”. Muzikinėje šventėje pasirodys „Mogwai”, Jarvis Cocker, Kevin Shields, „Stars of the Lid”, Juliana Barwick, Dan Deacon, „Blanck Mass” ir Alexis Taylor iš „Hot Chip” bei tokie islandų atlikėjai kaip  Jóhann Jóhannsson, „the Icelandic Dance Company” , „JFDR”, „Mammút”, „Hugar”, Sin Fang, Sóley ir Örvar Smárason. Žinoma, šventėje gros ir jos organizatoriai, grupė „Sigur Rós”. Jonsi ir kompanija surengs 4 koncertus Harpa koncertų salėje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *