Švedas Jonathan Johansson grįžta su nauju albumu

Jonathan Johansson

Albumo viršelis

Skandinavijos rinką mes stebime itin akylai. Ir taip yra tikrai ne tik todėl, kad ši vieta – netoli mūsų. Jeigu reikėtų, ko gero turėtume galybę argumentų dalyvauti diskusijoje ir įrodyti, kad Šiaurės šalys galėtų pretenduoti į šiandieninės muzikos mekos statusą. Jeigu anksčiau muzikos Meka galėjosi vadintis Jungtinė Karalystė ir JAV, tai dabar (be jokios abejonės) šį titulą taip pat turėtų ir Nordikai.

Vienas didžiausių švyturių Šiaurės šalyse (bent jau mums) – Švedijos atlikėjas Jonathan Johansson. Visai atsitiktinai atradome jį dar 2011-aisiais – metais, kuomet dienos šviesą išvydo jo pasakiškas albumas „Klagomuren”, tapęs metu (o gal ir viso penkmečio) šviesuliu mūsų muzikinėje padangėje. Nuo tos akimirkos Jonathan Johansson nė sekundei nedingo iš mūsų radarų.

Albumus šis švedas „kepa” nedažnai. Todėl šiandien mums – didžiulio džiaugsmo diena. Jonathan Johansson išleido savo naują albumą „Scirocco”. Jeigu pirmas plokštelės singlas (prieš mėnesį pristatyas kūrinys „April 7”) buvo neįtikėtinai gražus naujojo albumo šauklys, tai visas pilnas „Scirocco” gali drąsiai pretenduoti į metų „šedevro” titulą.

Naujame albume – 14 kūrinių. Visi skirtingi, tačiau jų klausant „nuo – iki” sudaro neįtikėtinai pilną, gražų ir unikalų elektroninės muzikos paveikslą.

Naujo „Jonathan Johansson” įrašo teko laukti 4 metus. Akivaizdu, kad per šį laiką Malmėje gimęs kūrėjas veltui laiko tikrai neleido.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *