Pasirodė naujasis Dariaus Milerio „Nojaus” albumas!

Šią savaitę pasaulį išvydo naujasis solinis atlikėjo Dariaus Milerio „Nojaus” albumas „Yra laikas”!

Tai yra jau devintasis šio, iš Alytaus kilusio atlikėjo albumas. Prieš pradėdamas solinę karjerą Nojus buvo grupės „Airija” lyderis, kartu su šia legendine Lietuvos grupe įrašęs ir išleidęs net keturis studijinius ir vieną koncertinį albumą. Vėliau su šeima apsigyvenęs Airijoje jis tęsia savo muzikinę veiklą iki šiol.

Anot paties atlikėjo, „Džiaugiuosi, kad albume realizavau visas sumanytas dainų idėjas. Jame yra mano gimtajai Lauko gatvei, saugančiai mano šaknis Alytuje, skirta daina „Padovanok”. Titulinės dainos tekstas parašytas dar 2002 metais, kuris stebuklingai atgimė kartu su muzika ir tapo pagrindiniu albumo motyvu – mūsų vidinis balsas akistatoje prieš visagalį laiką – kaip neprarasti savęs, suprasti ir atrasti iš naujo viltį, pasitikėjimą savimi gyvenimo realybėje, kuomet bėgame, klumpame, bet stojame ir vėl einame kiekvienas savo keliu, kuriame didžiausia atsakomybė yra prieš patį save”.

Keturiose įrašų studijose Airijoje ir Lietuvoje įrašytas albumas Nojui yra brangus prie jo dirbusių talentingų muzikantų ir garso režisierių darbu. Akylesnis klausytojas čia išgirs naują dainų skambesį, kurtą net pusantrų metų. Specialus siurprizas – daina „Vienatvė”, kurią papuošė ilgametis Nojaus draugas ir bendražygis, grupės „Airija” smuikininkas Eimantas Belickas.

Apie dainą „Vienatvė” Facebook platformoje mintimis dalinosi ir pats Eimantas: „Kaip atsiranda smuiko partijos? Įvairiai būna – sunkiai nupasakojamas procesas. Pirmiausia klausau dainą keletą kartų ir mintyse pradeda skambėt kažkoks motyvas. Pavyzdžiui, kaip buvo su „Vienatve“ – man pasigirdo smuiko partija – lyg pati Vienatvė šalia dainavimo pritartų tavo žodžiams. Tas aukštas smuikas dainoje – tai ji! Tada kai užgrojau Vienatvę, pasirodė, kad trūksta dar Vienatvės bendrakeleivių – Liūdesio, Skausmo ir truputį malonaus Katarsio – taip susiformavo kvartetas. O solo vietoje norėjosi, kad ir Vienatvė išsikalbėtų, net išsirėktų vietom. Reikėjo tik pabrūžint nemažai kartų, kad patenkintas likčiau rezultatu. Ir kol neužkimo galutinai!”

Taip pat šį albumą aktualiai papildo Airijos lietuvių himnas karantino metu „Pabūk Su Savimi”, kurį šiemet Nojus sukūrė ir įrašė kartu su Airijos lietuvių atlikėjais.

Nojaus albumo "Yra laikas" viršelis

Nojaus albumo „Yra laikas” viršelis

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *