Italijos premrejė padavė į teismą grupės „Placebo” lyderį

Italijos Ministrė Pirmininkė Giorgia Meloni padavė į teismą grupės „Placebo” lyderį Brianą Molko! Tai įvyko po to, kai praėjusį mėnesį per kolektyvo pasirodymą „Sonic Park festivalio metu ji buvo pavadinta „š*** gabalu, fašiste, rasiste“, praneša BBC remdamasi Italijos žiniasklaida.

Turino prokurorai pradėjo tyrimą, kilus įtarimams, kad Molko įžeidė valstybės institucijos atstovą. Italijoje už vyriausybės, parlamento, teismų ar kariuomenės šmeižtą gali būti skiriama iki 5000 eurų.

Pati premjerė Meloni viešai nekomentavo Molko pasisakymų.

Giorgia Meloni vadovauja partijai „Italijos Brolija”. Ji drauge su dar dviem partijomis – Silvio Berlusconi vadovaujama „Forza Italia“ ir Matteo Salvini „Lega“ – dar po praėjusių metų rugsėjį įvykusių rinkimų suformavo dešiniojo bloko vyriausybę.

Kaip teigia „The New York Times”, nuo to laiko Italijos Vyriausybė vykdo politiką, nukreiptą prieš imigrantus ir prieglobsčio prašytojus, savivaldybėms buvo įsakyta neberegistruoti tos pačios lyties tėvų, o į visuomeninio transliuotojo aukščiausius postus paskyrė savo partijai lojalius asmenis.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *