Kendrick Lamar pasirodymas: šiąnakt čia buvo kuriama istorija

Kol jūs (ir dauguma Europos gyventojų) miegojote, JAV Vakarų pakrantėje buvo kuriama istorija. Ir pagrindinis šios istorijos veikėjas – vienas geriausių savo kartos (o gal ir visų kartų) reperių, Kendrick Lamar, surengęs jau kultiniu tapusį koncertą Kia Forum salėje, Inglewoode, Kalifornijoje. Gyvai šį pasirodymą galėjo stebėti 17 tūkstančių svečių. Dar daugiau (žymiai daugiau) – prie savų ekranų, nemokamos transliacijos dėka.

Užvadintas kukliai „The Pop Out — Ken & Friends“ koncertas galėtų lengvai praslysti pro akis ir ausis tiems, kas nesidomi tuo, kas paskutiniais mėnesiais vyko Amerikos hip-hipo kultūroje. Plačiau apie tai nesiplėsime. Verta paminėti tik paskutinius įvykius – gegužės pradžioje apsimėtę skaudžiais kaltinimais diss trackuose Kendrick Lamar ir Drake kol kas, atrodo sudėjo ginklus. Ir laimėjo toli gražu ne draugystė (kai tave išvadina pedofilu platininiu tapusiame kūrinyje, tai nemenkas išbandymas draugystei… o ir draugyste čia greičiausiai niekad ir nekvepėjo).

 „Sometimes you gotta pop up and show“ – jau kultine tapusios dainos „Not Like Us“ frazė, bent dešimtį kartų nuskambėjusi praėjusį vakarą, davė pavadinimą ir pačiam koncertui. Svarbi ir pati data, birželio 19, JAV vadinama tiesiog „Juneteen“. Šią dieną minima išsivadavimo diena, pamininti JAV vergų išlaisvinimą. Be to, tai buvo pirmasis viešas K. Lamaro pasirodymas (jei neskaičiuosime jo kalbos Comptono koledžo absolventams) nuo žodinio susidorojimo su Drake‘u. Tad nenuostabu, kad visas dėmesys buvo nukreiptas į jį – ilgai buvo spėliota, ko galima tikėtis iš šio pasirodymo. Daugiau diss trackų? Naujo albumo anonso? Ir kas tie draugai?

Beveik keturių valandų koncertą pradėjo didžėjų – DJ Hed ir DJ Mustard pasirodymai. Jų metu paaiškėjo bent dalis pakviestų draugų – Steve Lacy, Tyler, the Creator, YG, Ty Dolla $ign, Roddy Rich ir kiti. Tačiau pagrindiniai svečiai laukė vakaro šeimininko.

Užgrojus pirmiesiems dainos „Euphoria“ akordams salė, atrodo, sulaikė kvėpavimą. Kaip ir buvo tikėtąsi, Lamar savo pasirodyme koncentravosi į seniau išleistas dainas – „DNA.“, „ELEMENT.“, „Alright“, „King Kunta“, visiškai ignoruodamas paskutinį savo albumą, „Mr. Morale & the Big Steppers“ (kuris, teisybės dėlei, netiko šiam vakarui). Albumų „DAMN“ ir „To Pimp a Butterfly“ kūrinius K. Lamar praskiesdavo naujausiais diss trackais – vakaro metu nuskambėjo ir jau minėta „Euphoria“, ir „6:16 in LA“, ir, žinoma, „Not Like Us“. Trūko tik „Meet the Grahams“, bet to, žinoma, taip pat galima buvo tikėtis. Vietoj jos gavome kitą pirmą kartą gyvai atliktą kūrinį – dalį kartu su Future ir Metro Boomin įrašyto „Like That“.

Pasirodė ir svečiai. Pirmiausia – dar 2008-aisiais įkurtos supergrupės „Black Hippy“ nariai: Ab-Soul, Jay Rock, ScHoolboy Q. Visi jie vis dar priklauso leiblui Top Dawg Entertainment (TDE), kurį Lamaras paliko 2022-aisiais, įkūręs savo kūrybinę kompaniją „pgLang“. Tačiau daugiausia euforijos (pun intended) sukėlė gyvos legendos – Dr. Dre pasirodymas. Kartu su Lamaru jis atliko „Still D.R.E.“ ir 2Pac‘o dainos „California Love“ koverį. Prieš palikdamas sceną Dr. Dre dar spėjo sušnabždėti „I see dead people“. Publika žinojo, ką turi daryti. Tikrasis vakarėlis prasidėjo. Sceną užplūdo daugybė žmonių – be įvairaus plauko reperių galima buvo išvysti ir krepšinio žvaigždes Russellą Westbrooką ar DeMarą DeRozaną.

Jam dar nepasibaigus, šis pasirodymas jau buvo pakrikštytas istoriniu. Kiek kartų šį vakarą nuskambėjo „Not Like Us“? 1, 2, 3, 4, 5 + 5? Paliksime šiek tiek intrigos (ir linką į koncerto kartojimą).

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *