Svajonės pildosi: „Oasis” paskelbė apie atsikūrimą!

Pagaliau! Bemaž visą pastarąją savaitę viso pasaulio muzikos mylėtojų dėmesį sukausčiusi saga apie „Oasis” atsikūrimą baigėsi. Tiksliau, viskas prasideda!

Kaip ir buvo žadėta abiejų brolių Gallagherių socialinių tinklų paskyrose, šiandien ryte buvo paskelbtos daugiau kaip 15 metų lauktos naujienos: kitų metų vasarą „Oasis” leisis į koncertinį turą ir surengs pasirodymus Kardife, Mančesteryje, Londone, Edinburge ir Dubline! Taigi, svajonės pildosi – Liamas ir Noelis atkuria „Oasis” ir vėl gros kartu!

Bilietų ieškosim jau rugpjūčio 31 dieną

1991-aisiais susikūrusi grupė „Oasis“ – viena sėkmingiausių visų laikų Jungtinės Karalystės grupių, tapusi neatsiejamu XX a. pabaigos Didžiosios Britanijos kultūriniu simboliu.

1993 m. „Oasis“ pasirašė sutartį su nepriklausoma įrašų kompanija „Creation Records“ ir po metų išleido debiutinį albumą „Definitely Maybe“, kuris užėmė pirmąją vietą Jungtinės Karalystės albumų sąraše ir tapo greičiausiai parduodamu debiutiniu albumu Didžiosios Britanijos istorijoje. Vien per pirmąją dieną buvo parduota pusė milijono kopijų.

Po metų jie išleido dar vieną studijinį įrašą „(What’s the Story) Morning Glory?” (1995), kuris itin išpopuliarėjo konkuruodamas topuose su kitu kultiniu kolektyvu „Blur”. Dešimt savaičių praleięs pirmoje Britanijos topo vietoje, „(What’s the Story) Morning Glory?” tapo vienu geriausiai parduodamų visų laikų albumų, penktuoju perkamiausiu albumu JK ir geriausiai parduodamu Didžiosios Britanijos albumu dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Broliai Gallagheriai ne tik dėl muzikos, bet ir savo rokenroliško gyvenimo būdo nuolat šmėžuodavo bulvariniuose laikraščiuose. 1996 m. „Oasis“ buvo savo šlovės viršūnėje. Tų metų vasarą paskelbus apie du koncertus Knebvorte, bilietai buvo iššluoti tą pačią dieną, o vėliau buvo apskaičiuota, kad bilietus bandė įsigyti daugiau nei milijonas 300 tūkstančių žmonių (2% Didžiosios Britanijos populiacijos). Laimingieji tikrai nenusivylė: „Oasis“ sugrojo visus didžiausius savo hitus („Wonderwall“, „Don’t Look Back In Anger“, „Champagne Supernova“ ir kt.) ir užmezgė ypatingą ryšį su parke susirinkusiais gerbėjais.

„Oasis“ pardavė daugiau nei 75 milijonus įrašų visame pasaulyje ir yra viena „perkamiausių” grupių visame pasaulyje. Brolių Gallagherių kolektyvas taip pat yra vienas sėkmingiausių Jungtinės Karalystės albumų ir singlų čartų istorijoje. Net aštuoni grupės albumai ir aštuoni singlai pasiekė topų viršūnes. „Oasis” taip pat turi tris platininius albumus JAV.

Jie laimėjo 17 NME, devynis Q , keturis MTV Europos muzikos ir šešis Brit Awards apdovanojimus, įskaitant vieną (2007 m.) už išskirtinį indėlį į muziką. Grupės albumas „(What’s the Story) Morning Glory. ?” pelnė statulėlę už „Geriausią pastarųjų 30 metų albumą.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *