Šių metų Roskildės festivalio žvaigždžių sąrašą papildė Bruce Springsteen, tUnE-yArDs ir Friendly Fires

Portalas manoMUZIKA.lt jau prieš mėnesį pranešė pirmuosius Roskildės festivalio pagrindinius pasirodymus. Būtent tada organizatoriai oficialiai pranešė, jog artėjančią vasarą renginio scenoje pasirodymus surengs „Björk“  ir „Bon Iver“. Per pastarąsias savaites paaiškėjo, jog pagrindinių atlikėjų sąrašą pildo Amerikos roko muzikos ikona Bruce Springsteen, genialioji muzikos eksperimentatorė „tUnE-yArDs“ ir indie rokeriai „Friendly Fires“.

"Roskilde" festivalio logotipas

Be šių, jau puikiai žinomų vardų, praėjusią savaitę paskelbti pirmieji festivalio gimtinės Danijos muzikos atlikėjai ir grupės: melodingą pop rock grojantys „I Got You On Tape“, indie rock grupė „Larsen & Furious“ ir visas būrys naujos Danijos leidybinės kompanijos „El Paraiso“ kuruojamų atlikėjų.

Organizatoriai taip pat pristatė naują festivalio sceną, kuri vadinsis „Apollo“ ir bus orientuota į elektroninę muziką. Šiais, pirmaisiais scenos gyvavimo metais didžiausias dėmesys joje bus skiriamas Skandinavijos elektroninei muzikai.

Žadama, jog jau 42-ąjį kartą Danijoje rengiamame festivalyje šįmet dalyvaus daugiau nei 170 atlikėjų ir menininkų iš viso pasaulio. Renginys vyks liepos 5 – 8 dienomis. Primename, kad praėjusią vasarą aštuoniose renginio scenose pasirodė „Iron Maiden“, „Kings of Leon“, „Arctic Monkeys“ ir daugelis kitų, o festivalyje apsilankė daugiau 130 000 žmonių.

Viršuje artėjančio festivalio pristatomasis vaizdo klipas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *