manoSAVAITĖ: 2012 03 19 – 2012 03 24

manoINTERVIU

Neabejotinu praėjusios pavasariškosios savaitės akcentu tapo ne tik brito Jamie Woon konkursas, kurio pabaigoje viena laimingoji skaitytoja keliavo į šeštadienį menų fabrike „Loftas“ įvykusį koncertą (beje, įspūdžių dalybų laukite ir iš mūsų komandos), bet ir manoMUZIKOS mažojo kolektyvo pasididžiavimas – interviu su elektroninės muzikos dievaičiais iš Prancūzijos „M83“, o tiksliau – jo įkūrėju Anthony Gonzalesu. Jeigu dar nespėjote perskaityti šio nuoširdaus pašnekesio – siūlome tai padaryti dabar.

Lietuvos naujienos

Ko gero, didžiausia žinia, susijusia su Lietuva, tapo iki manoMUZIKA ausų atsklidęs gandas, jog atvyksta „Benny Sings“. Vos tik įsitikinę, jog ši informacija yra patikima ir užtikrinta, suskubome informuoti ir Jus. Balandžio 30 dieną olandų atlikėjas, kurio tikrasis vardas yra Timas Van Berkestijnas, atvyks koncertuoti į Lietuvą – jo pasirodymas įvyks sostinės klube „Tamsta“. Pasižadame pateikti daugiau detalių vėliau, na, o kol su virpuliu dūšioje laukiame šio išskirtinio atlikėjo pasirodymo, siūlome prisiminti manoMUZIKA.lt praėjusių metų interviu su „Benny Sings“.
Be to, paaiškėjo, jog Marijos Žemėje po 7 metų pertraukos koncertą surengs ir britų ekscentriškoji šokių muzikos grupė „The Prodigy“. Pranešama, jog koncertas įvyks gegužės 25 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje ir tai bus vienintelis kolektyvo pasirodymas Baltijos šalyse šiais metais. Prekyba bilietais prasidės pirmadienį – norintys suskubkite!

Užsienio naujienos

Tarp svarbiausių praėjusios savaitės užsienio naujienų neabejotinai įvardintume Lenkijoje vykstančio muzikos festivalio „Heineken Opener“ įspūdingą dalyvių sąrašą, akimirksniu nulėmusį ir mūsų pačių apsilankymą ten, žinią, jog po 16 metų pertraukos su nauju albumu grįžta atlikėja Neneh Cherry, informaciją apie naują grupės „M83“ nepilną albumą „Reunion“, naujieną, jog keli žinomiausi šių dienų švedų atlikėjai susibūrė įkurdami naują įrašų kompaniją „Ingrid“ , žinią, kad žymus muzikos kūrėjas „Moby“ Muzikos įrašų dienos proga išleis legendinio filmų režisieriaus Davido Lyncho kūrinio remiksą, bei oficialų pranešimą, jog 21 metus iš eilės vykstančios muzikos fiestos „Meltdown“ kuratoriumi ir garbės svečiu šiemet tapo „Antony and The Johnsons“ lyderis Antony Hegarty.
Tarp naujų pristatytų kūrinių šią savaitę galėjote rasti „Bon Iver“ grupės nario S. Carey solinį kūrinį, „Mumford and Sons“ naują dainą „Where Are You Now“, tris kultinio Paryžiaus didžėjaus, prodiuserio ir atlikėjo Dj Cam singlo remiksus,  amerikiečių lo-fi surf pop atstovų „Best Coast“ du negirdėtus kūrinius, „Bon Iver“ atliktą Anais Mitchell kūrinio „Coming Down“ koverį, legendinės grupės „The Doors“ niekur negirdėtą dainą ir naują vaizdo klipą, du akustinius švedų indie pop kūrėjų „Simian Ghost“ vaizdo klipus bei dar vieną ištrauką iš Damono Albarno kuriamos operos „Dr Dee“.

Nemokama albumų perklausa

Ieškantys nemokamos muzikos šią savaitę mūsų portale galėjo išgirsti alternatyvaus roko atstovų iš Anglijos „Blood Red Shoes“ trečiąjį pilną studijinį albumą „In Time to Voices“, ribotą laiką galima buvo perklausyti naują bendrą susivienijusių amerikiečių atlikėjo „Sufjan Stevens“, „Son Lux“ bei repo grupės „Serengeti“ darbą „Beak & Claw” bei prancūzo house muzikos kūrėjo Dariaus naująjį EP – „Velour“.

Desertai ausims ir akims

Šios savaitės desertais akims ir ausims įvardintume amerikiečių indie roko kolektyvo „The Shins“ beveik valandos trukmės pasirodymo įrašą bei elektroninės muzikos atstovų „Kraftwek“ koverių sumiksuotus 5 valandos trukmės rinkinius.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *