Pasaulinė gatvės muzikos sensacija „Dub FX“ vėl koncertuos Lietuvoje

"Dub FX" gatvės pasirodymo metu (nuotr. iš "Dub FX" facebook profilio)

Po „Dub FX” pseudonimu slepiasi Lietuvoje ir visame pasaulyje puikiai žinomas australų atlikėjas Benjaminas Stanfordas. Muziką tik savo balsu ir garso efektų pedalais kuriantis gatvės muzikantas išgarsėjo 2008 metais, kai vieno pasirodymo Jungtinės Karalystės mieste, Bristolyje, metu, atliekant kūrinį „Love Someone“, jį nufilmavo muzikinių portretų kūrėjas „BD“. Per tą laiką įvairius gyvo „Dub FX“ atlikimo klipus internete peržiūrėjo kelios dešimtys milijonų žmonių, o pasisekimo sulaukęs muzikantas „išmaišė“ kone visą pasaulį.

Jau beveik dešimtmetį trunkačios karjeros metu „Dub FX“ iš viso išleido keturis albumus. Verta paminėti, jog visus įrašus Benjaminas Stanfordas prodiusavo pats. Be to, jis pabrėžia, jog savo muzikos kūrimui naudoja tik paprastus, nemokamai internete platinamus garso efektus, o kūrybą garsina naudodamas įvairius nemokamus interneto socialinius tinklus, gyvai muziką atlikdamas gatvėse bei savo gerbėjų pagalba, kurie informaciją apie išskirtinę „Dub FX“ muziką platina savo draugų tarpe. Priminsime, jog pirmą kartą šiais metais Lietuvoje viešėjęs „Dub FX“ atvyko sulaukęs tūkstančių savo gerbėjų mūsų šalyje kvietimų, ir, kaip teigia pats, liko sužavėtas gausybės savo muzikos mylėtojų.

"Dub FX" ir "Flower Fairy" koncerto metu (nuotr. iš "Dub FX" facebook profilio)

Išleidęs pirmus susirūpinimą pasaulio socialinėmis ir politinėmis problemomis atvirais tekstais išreiškiančius albumus bei vis labiau besidomėdamas muzikos prodiusavimu, Benjaminas Stanfordas įkūrė nepriklausomą muzikos įrašų kompaniją „Convoyun.ltd“. Joje įrašinėja pats „Dub FX“ bei tokie atlikėjai kaip „Shlomo“, „Pete Philly“, „Sirius“, „Flower Fairy“, „Cade“ ir kiti.

Daugiausia drum and bass bei dubstep stiliais improvizuojantis atlikėjas dažniausiai koncertuoja kartu su savo sužadėtine, soliste „Flower Fairy“, kurią „Dub FX“ sutiko vieno pasaulinio gatvės muzikos turo metu, Didžiosios Britanijos mieste,  Mančesteryje. Be to, koncertuose dažnai kartu dalyvauja ir reperis „Cade“, kuris taip pat kaip ir „Flower Fairy“ pasirodys lapkričio 18 dieną vyksiančio „Dub FX“ koncerto Vilniaus „Ūkio banko“ teatro arenoje metu.

ManoMUZIKA.lt koletyvas vertina „Dub FX“ muziką ir džiaugiasi greitai vyksiančiu jo pasirodymu.

Pažadame, jog jau netrukus paskelbsime konkursą keliems pakvietimams laimėti, o po koncerto parengsime išsamų reportažą iš daug žadančio ir labai laukiamo „Dub FX“ ir jam pritariančių „Flower Fairy“ bei „Cade“ pasirodymo Lietuvoje.

Bilietus į koncertą galite įsigyti ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *