Grey Reverend

manoMUZIKA.lt kolektyvas jau yra dalinęsis amerikiečių atlikėjo Grey Reverendo muzika, tačiau nuo to laiko „laik’ų” skaičius jo facebook puslapyje ne pernelyg ir paaugo. Tačiau tai nereiškia, kad jo muzika neverta dėmesio – tai reiškia, jog trūksta žmonių, kurie jo muziką skleistų, todėl labai nekukliai sau leidžiame save pavadinti puikios akustinės solo atlikėjo Grey Reverendo muzikos „šaukliais”.

Grey Reverend (nuotr. iš atlikėjo facebook profilio)

Grey Reverendas iš tiesų yra tik L. D. Browno, kilusio iš Pensilvanijos, JAV, pseudonimas. Vaikystėje pamėgęs džiazą ir „ankstųjį” indie roką („My Bloody Valantine”, „Dinosaur Jr.”), Grey Reverendas nusprendė studijuoti muziką. Pradėjęs studijuoti saksofoną, netrukus „persimetė ant gitaros” ir tobulino savo įgudžius grojant būtent šiuo instrumentu.

Deja, didelis susidomėjimas instrumentu ir pernelyg intensyvios repeticijos po kelių metų tapo dažnos pianistų ir gitaristų „ligos” – ketvirtojo piršto patempimo (esame tikri, jog liga turi normalų lotynišką atitikmenį) – priežastimi. Tiesa, atlikėjas nepuolė į neviltį ir prisitaikė prie savo fizinės negalios – sukūrė unikalią savo grojimo gitara techniką.

Puikiai išdirbęs naująją techniką ir persikaustęs gyventi bei kurti į Niujorką, Grey Reverendas greitai buvo pastebėtas. 2006 metais jis susipažino su britų kolektyvo „The Cinematic Orchestra” lyderiu Jasonu Swinscoe, kuris L. D. Browną pasikvietė į savo grupės pasaulinį koncertinį turą puikiam albumui „Ma Fleur” (būtent šiame albume buvo išleistas grupės šedevras „To Build A Home„).

Nors Brown’as jau kiek daugiau nei 4 metus yra „The Cinematic Orchestra” narys, jis niekada nenustojo kurti savo muzikos, kurią dažniausiai atlieka dainuodamas ir grodamas akustine gitara. Praėjusiais metais atlikėjas išleido savo debiutinį albumą „Of The Days”.

Šiandien Grey Reverendas viešai (vos prieš porą valandų) paskelbė, jog baigė įrašinėti dar vieną solinį albumą, kurį išleis kažkada vėliau, bet tikrai dar šiais, 2012-aisiais metais.

Viršuje pristatome naujausią jo singlą – „My Hands”, kuris, tiesa, dar nėra iki galo „garsiškai” sureguliuotas. Šią dainą iki šiol yra girdėję dar labai mažai žmonių, todėl džiaugiamės ja dalindamiesi būtent su Jumis.

Apačioje – dar pora lengvų ir paprastų nuoširdžiojo Grey Reverendo kūrinių:


Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *