ManoMUZIKA apie muziką, vasaros festivalius ir būsimus interviu

Kaip gerai, kad pasaulyje yra muzika.

Ko gero taip reikėtų pradėti šį blogo įrašą. Jis, kaip ir visi kiti ManoMUZIKOS įrašai nutolti nuo muzikos negali. Čia tikrai nebus rašoma apie statybas, apie krepšinį. Na, gal kartais apie futbolą arba tenisą. Bet ir apie tai – tik labai išskirtiniais atvejais…

Šįvakar, kai ausinėse nepailstamai skamba Owen’p Pallet’o daina „Lewis Takes Off His Shirt”, noriu bent jau trumpai žvilgterėti į kelis man labai svarbius dalykus – t.y. į muziką, kuri neseniai papildė mano fonoteką; festivalius, kuriuos vasarą turės galimybę išvysti Lietuvos žmonės (apie juos trumpai) ir kelis ManoMUZIKOS ateities planus.

Taigi, pradžioje apie festivalius.

Šiemet didieji vasaros festivaliai tikrai nepagailėjo gardaus kąsnio tiems, kam nepakanka Rihannos, Enrique Iglesias, Jason DeRulo ir kitų „bling bling” atlikėjų, šiandieniniame muzikos pasaulyje „puošiančių” populiariąsias radijo stotis.

Visų pirma, šiemet, kaip, beje, ir pernai bei užpernai, man teks „likti ant ledo”, nes aplinkybės sukrenta taip, kad nepavyks pamatyti nei vieno muzikinio renginio. Vienu atveju teks sudalyvauti iškilmingame renginyje (kurio dėka teks praleisti Rock Werchter’į), kitu atveju, asmeninių įvykių dėka negalėsiu važiuoti į kaimyninę Latviją stebėti kaip „braliukus” šokdina „Royksopp” ar gitaras pjausto „Editors”. Tačiau visiems tiems, kas dar nesuplanavo vasaros, drąsiai galiu ištarti: JEIGU TIK GALITE, NAUDOKITĖS PROGA, NES TOKIŲ FESTIVALIŲ KAIP ŠIEMET DAR NEBUVO!!!

Praėjusių metų "Rock Werchter" festivalis

Rydamas karčią nevilties piliulę ir degdamas juodu pavydu stebėjau  kaip šiemet būdavo pildomi didžiųjų vasaros fesitvalių sąrašai ir galvodavau: TAI – PASAULIO PABAIGA. Belgijoje, šalia pat Werchterio miestelio, liepą įvyks ko gero visų muzika besidominčių žmonių svajonių išsipildymas. Vieno savaitgalio metu bus galima pamatyti ELBOW, KINGS OF LEON, COLDPLAY, TWO DOOR CINEMA CLUB, BEADY EYE, JAMES BLAKE, THE NATIONAL, KASABIAN, KAISER CHIEFS ir dar visą galybę pačių „kiečiausių” muzikos vardų. Todėl už sąlyginai mažą kainą (apie 700 litų) per tris dienas galima bus išvysti ir išgirsti šiandieninę muzikos enciklopediją. Tad jeigu neturite ką veikti ir galvojate apie lengvą pakeliavimą po beneliukso šalis (o jei negalvojate – pagalvokite), nepraleiskite progos išvysti ko gero didžiausio muzikos reginio šią liepą.

Tie, kas nenori traukti taip toli, gali „užmesti akį” į vis labiau lietuvių mėgiamą „Heineken’o” openerį kaimyninėje Lenkijoje. Čia festivalio rengėjai taip pat nepatingėjo patuštinti piniginės ir į didžiąją muzikos sceną pakvietė THE NATIONAL, FOALS, COLDPLAY, CUT COPY, THE STROKES, THESE NEW PURITANS ir dar visą eilę tų atlikėjų, kurie tiek šiuos, tiek ir praėjusius metus pavertė muzikaliai neįtikėtinais. Gal visa savo sąrašo esybe „Heineken’as” ir neprilygs „Rock Werchteriui”, tačiau lenkai su savo sąrašu neabejotinai pretenduos jei ne į geriausio, tai į vieno geriausių šių metų vasaros festivalio titulą.

Braliukai iš kaimyninės Latvijos taip pat neprastai pasistengė, todėl tie, kam nesvetimi vardai BEACH HOUSE, TUNNG, ROYKSOPP ar JAMES – įdėję mažai pastangų gali gauti taip pat neblogą rezultatą. Vien tik ko verti anglai THE EDITORS, kurie šįmetinį „Positivus’ą” pavers tokiu roko lauku, kokio dar Latvija nėra mačiusi.

Žodžiu, ši vasara melomanams bus auksinė, o tie cinikai, kurie visus metus zyzė, teigdami, kad nei lietuviai, nei mūsų kaimynai neleidžia realizuoti muzikinių svajonių ir pamatyti pasaulinio lygio kokybiškų atlikėjų, turės užsičiaupti ir naudotis kiekviena pasitaikiusia proga. Nes proga iš tiesų yra unikali. Ši vasara žada muzikos užkratą visiems metams.

Ir netgi nepaisant to, kad degu juodu pavydu tiems, kas jau yra tikras savo apsilankymu vasaros festivaliuose, kartu labai džiaugiuosi ir linkiu neišdidomu muzikinių įspūdžiu.

Jei netingėsite – būtinai pasidalinkit jais su mumis;)

Pažadai ir ateitis

Prasikalus pirmosioms pavasario žibutėms ir Nagliui (tas kur Šulja) neprognozuojant rimto atšalimo, norėčiau pasidžiaugti ir augančia ManoMUZIKA skaitytojų auditorija. Džiugu, kad skaitot, džiugu, kad dalinatės ir, žinoma, džiugu, kad užeinat. Kaip ir rašiau, tikrai nepretenduojame tapti muzikos meka Lietuvoje, tačiau tikimės, kad tai, ką darome (o darome tai vedami gražios idėjos) pasieks bent jau muzikines širdis tų, kuriems muzika yra svarbi.

Taigi, per pastaruosius keleta mėnesiu, dalindamiesi muzika, muzikinėmis naujienomis, rašiniais ir interviu su tikrai žinomais (arba žinomais nišinei rinkos daliai) atlikėjais, nežadame sustoti. Kalbinę S.CAREY, BOMBAY BICYCLE CLUB, NewVILLAGER, ROCKAPELLA, THE AIRBORNE TOXIC EVENT, jau netrukus pateiksime Jums dar daugiau interviu su puikiai pažįstamais ir dėmesio vertais atlikėjais ir grupėmis. Galiu išduoti mažą paslaptį (nors anokia čia paslaptis), kad jau labai greitu laiku

Netrukus portalas ManoMUZIKA.lt dovanos išskirtinį interviu su britų super grupe "The Editors"

ManoMUZIKA.lt atsiras interviu su labai mūsų mylima danų super grupe EFTERKLANG ir su kolektyvu iš Didžiosios Britanijos, kuris išleido tris albumus, iš kurių du pastarieji šoko tiesiai į UK albumų TOP 40 viršūnę…

Gerai, jei dar bandote spėlioti, nustokite, nes verčiu visas kortas ant stalo – tai grupė EDITORS. Išsamus, ilgas ir tikrai įdomus pokalbis bus pateiktas čia – portale ManoMUZIKA – visiems tiems, kurie myli, nori ir tiki, kad gera muzika gali išgelbėti pasaulį;) Na, galbūt taip stipriai ir nevertėjo sakyt, tačiau, kad muzika gali tikrai daug – net neabejoju.

Beje, EDITORS ir EFTERKLANG – tai tik dar vieno etapo pradžia, kadangi jau praktiškai susitariau dėl pokalbių su dar keliais tikrai dideliais vardais, kurių mintis, tikiuosi, labai nuoširdžiai skaitysite čia ir Jūs. Tad startavę (labai iš lėto, bet tikslingai) nežadame sustoti ir gyvendami muzika, ja (visomis formomis) dalinsimės su Jumis.

….

Išsiplėčiau. Galvojau dar pasidalinti mintimis apie tą muzika, kuri neseniai papildė mano CD fonoteką, tačiau įtariu, kad to, bent jau šiame įraše daryti nebeverta, nes įrašas ir taip ganėtinai ilgas. Galbūt pasakysiu tik tiek, kad didžiąją mano muzikinio laiko dalį okupavo ELBOW albumas „Build A Rocket, Boys”, kuris, net neabejoju, nei kiek nenusileidžia ankstesniam, MERCURY apdovanojimą gavusiam „The Seldom Seen Kid”. Nepaisant to, kad mano bičiulis Tomas, kuris klausosi puikios muzikos ir taip pat dievina ELBOW, sakė, jog jam naujas albumas nėra taip arti širdies, man Ilgas laukimas tikrai pateisino lūkesčius. Perklausiau „Build A Rocket, Boys” ir eilinį kartą įsitikinau, kad ELBOW – TOBULI.

Tad tiek…bent jau šiam vakarui:)
Trumpai, paprastai ir nuoširdžiai.

Nors, jei atvirai, sėsdamas rašyti norėjau „išsilieti” kur kas stipriau…;)

L.

P.S. kad ir kaip simboliška bebūtų, baigiant blogo įrašą ausinėse skamba pirmos Justin’o Vernon’o (mano visno didžiausių muzikinių dievų) grupės DeYARMOND EDISON daina „Conuistador”.

Komentaras apie “ManoMUZIKA apie muziką, vasaros festivalius ir būsimus interviu

  1. Lottie says:

    A little rtiaoanlity lifts the quality of the debate here. Thanks for contributing!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *