Pristatytas naujausio Pink Floyd albumo viršelis, paskelbta įrašo pasirodymo data

Endless River

Kai liepos mėnesį sužinojome, kad „Pink Floydišleidžią naują albumą, netekome žado. Tačiau kelių mėnesių pakako tam, kad susigyventume su šia mintimi ir grupės vardą įsirašytume į Laukiamiausių metų albumo sąrašo viršūnę (taip taip, nemaža dalis manoMUZIKOS autorių yra velniškai įsimylėję „pinkų” muziką).

Vakar vakare „Pink Floyd” leidėjai pasidalino ne tik albumo, kuris vadintis „Endless River” viršeliu, bet ir jo oficialia pasirodymo data. Taigi, tie, kas (kaip ir mes) nekantriai laukia legendinių britų albumo, savo darbotvarkės kalendoriuose raudonai turėtų apsibraukti LAPKRIČIO 10 dieną. Beje, oficialioje svetainėje jau galite albumą užsisakyti iš anksto.

Keli faktai apie „Endless River”

– Albumą prodiusavo David Gilmour. Europos rinkai jį pristatys leidybinė kompanija „Parlophone”.

– „The Endless River” taps trečiuoju Pink Floydų disku, išleistu be Rogerio Waterso (grupę palikusio praėjus porai metų po 1983-ųjų disko „The Final Cut” išleidimo.

– Tai pirmasis naujas Pinkų įrašas per 20 metų. Kartu tai pirmasis jų naujas darbas, pasirodysiantis po klavišininko Richard Wright mirties. Beje, jeigu jau kalba pasisuko apie Wrightą, tai reikia nepamiršti, kad būtent Watersas Wrightą kažkada su trenksmu buvo išspyręs iš grupės. Ir tik tada, kai Rogeris 1985- aisiais paliko grupę, Nick Mason (Official) drauge su Davidu Gilmouru įkalbėjo Wrightą sugrįžti.

– „The Endless River” kūriniai įrašyti 1993-1994 metais. Būtent tada grupė įrašinėjo vieną populiariausių savo albumų „Division Bell” (nemenkas produktyvumas, sakyčiau). Albumas įrašytas legendinėje studijoje „Britannia Row Studios” (toje pačioje vietoje gimė 1987- ųjų metų Pinkų įrašas „A Momentary Lapse Of Reason”, Gilmouro solinis diskas „On An Island”, kiti „dideli” tokių grupių kaip Joy DivisionNew OrderPulp ar Snow Patrol albumai).

– Darbinis albumo „The Endless River” pavadinimas buvo „The Big Spliff”. Tačiau dar šią vasarą buvo paskelbta, kad darbinis vardas keičiamas. Beje, kaip patys grupės nariai įvardijo, šiame įraše dominuoja ambient muzika.

– Planuojant albumo leidybą buvo ketinama išleisti tik instrumentinę muziką. Tačiau 2013 metais grupė pasikvietė atlikėją ir aktorę Durga McBroom-Hudson ir pasiūlė jai (kartu su Davidu Gilmouru) atlikti pagrindines solines partijas

– Pagrindinius prodiuserinius albumo darbus, kaip ir galima tikėtis, atliko pats Davidas Gilmouras. Tačiau vienu iš albumo co-prodiuseriu tapo Phil Manzanera iš Roxy Music.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *