Prieškalėdiniame „Baltic Trail” muzikos rinkinyje – 16 uniklių kūrinių

Šią vasarą vykusios antrosios Baltijos šalių muzikinės stovyklos „Baltic Trail“ rezultatai – jau internete – pasirodė naujoji skaitmeninė muzikinė „Baltic Trail“ kompiliacija.

Rygoje vykusios stovyklos metu 17 muzikos atlikėjų ir kūrėjų iš visų trijų Baltijos valstybių kartu sukūrė 16 kūrinių.

„Baltic Trail“ muzikinis projektas buvo įkvėptas prieš 25 metus vykusio Baltijos kelio, kuomet maždaug 2 milijonų Baltijos šalių gyventojų grandinė sujungė tris sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. „Baltic Trail“ siekia ne tik suvienyti Lietuvos, Latvijos ir Estijos muzikantus, bet ir įkvėpti bei motyvuoti juos naujiems kūrybiniams procesams.

Pirmoji muzikos stovykla 2013-aisiais vyko Liepojos kurorte, o 2014-ųjų rugpjūtį muzikantai susitiko Rygoje, leidybinės kompanijos „Dirty Deal Audio“ būstinėje.

Lietuvos muzikos sceną stovykloje ir kompiliacijoje šį kartą atstovavo Napo, Highleef, Sim Sim, Mickonis ir Viktoras Woop; Estiją – Bisweed, Espirit, Hadsome ir Avoid Dave. Stovyklos šeimininkės Latvijos delegatai – Oriole, Mr. Myster, Mionia ir Andis. Taip pat svečių teisėmis įrašuose bei kūrybinėse sesijose dalyvavo pirmosios stovyklos nariai latvis NiklāvZ, estas Firejosé bei lietuviai Vaiper ir Fingalick.

„Baltic Trail“ elektroninės muzikos susitikimo kompiliacija nemokamai platinama skaitmeninėje platformoje „Bandcamp“. Kūrybos pavyzdžiai patalpinti „Soundcloud“. Visai netrukus internete pasirodys ir dokumentiniai vaizdo klipai, pristatysiantis kūrybinį „Baltic Trail“ procesą.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *