Menų fabrike „LOFTAS” koncertuos Nightmares On Wax

NOW photo

George Evelyn (Nightmares On Wax)

Nors šią žinutę patalpinome naujienų skiltyje, bet tai, kad Birželio 5-ąją menų fabrike „LOFTAS“ koncertuos downtempo muzikos pažiba Nightmares On Wax anaiptol nebėra naujiena. Ši žinia pasklido prieš keletą mėnesių tikrai nudžiugindama ne vieną ramios elektroninės muzikos mėgėją. Tai nenuostabu, nes gyvas šio George Evelyn (DJ EASE) bei jo kolegos Robin Taylor-Firth projekto pasirodymas – ilgai lauktas svečias Lietuvoje. Kadaise George Evelyn  Vilniuje viešėjo kaip didžėjus, bet šįkart jis sugrįžta su gyvais muzikantais ir 25-erius metus brandinta programa, pavadinta N.O.W. IS THE TIME.

Kiekvienas iš septynių po nepriklausomos britų elektroninės muzikos leidyklos „Warp Records” išleistų Nightmares On Wax albumų pasižymi vien šiam kolektyvui būdingu skambesiu. Čia pulsuojanti „downtempo”, „triphop” ir „chillout” stilių ramybė susilieja su organine džiazo ir funk dvasia, dar praturtinta švelniais hip-hopo ir soul elementais. Ši muzika tinka ne tik lengvam šokiui, bet ir giliai meditacijai.

Pernai metais pasirodžiusiame retrospektyviniame Nightmares On Wax rinkinyje – beveik visi ryškesni projekto darbai. Penketą jų pateikiame žemiau. Negarantuojame, kad jie visi skambės koncerto menų fabrike metu (juk šio kolektyvo diskografija – gausi ir spalvinga), bet dedame į tai daug vilčių.

Nightmares On Wax viešnagę Vilniuje ruošia renginių organizatorių komanda „Keep Live”, vilniečiams jau pristatę Bonobo, Trentemøller ir GusGus. Anot organizatorių, „koncertinė „Nightmares on Wax” programa – tai ir nauja kūryba, ir per beveik tris dešimtmečius sukurti įsimintiniausi, daugeliui elektroninės ir hip-hopo muzikos gerbėjų himnais tapę kūriniai. Šiltas, tikras, nuoširdus, gyvas ir betarpiškas pasirodymas – būtent tokio vakaro reikia tikėtis birželio 5-ąją menų fabrike „Loftas”“.

Laukiame, triname rankas ir džiaugiamės! Koncerto diena jau visai čia pat. Nelaukite, ir įsigykite bilietus iš anksto.

Tai padaryti galite ČIA.

 

Les Nuits (iš albumo „Carboot Soul”, 1999 m.)

 

You Wish (iš albumo „In A Space Outta Sound”, 2006 m.)

 

Stars (iš albumo „Smoker’s Delight”, 1995 m.)

 

70’s, 80’s (iš albumo „Mind Elevation”, 2002 m.)

 

Be, I Do (iš albumo „Feelin’ Good”, 2013 m.)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *